Mobiltelefont vennék, de milyet? Help!
Sziasztok!
Kedvenc mobilom 8 év után megadta magát. 8 éve nem vettem telefont és egy kicsit el vagyok kavarodva:) Persze azért eddig is nézegettem őket, de csak úgy felszínesen. Nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb.
Ami nekem számítana:
Az aksi élettartama, cserélhető legyen, meddig bírja feltöltés nélkül, ha nem használod, egyáltalán mennyire jó egy adott típus aksija tapasztalataitok szerint?
A szoftver stabilitása, mennyire strapabíró, gyakran lefagy-e, gyors-e? A Snapdragonnal találkozok gyakrabban, hogy az jó....
Fényképező, kamera. Legalább színhű éles képet adjon, nem kell nagy faxni, ritkán fotózok, de azok jók legyenek.
Hangminőség, hangerősség híváskor, zene lejátszásánál.
3,5 jack bemenet a fejhallgatónak.
Saját gyári töltő.
Melyik az, amelyik általános felhasználás mellett azért mégis kibírja 5-6 évig? Eddig egy Lenovo A1000-em volt, nagyon meg voltam elégedve vele.
Én nem vagyok az a fajta, aki folyton a mobilját bújja, ha elmegyek valahová, bedobom a táskámba és csak itthon veszem újra elő.
Ébresztésre használom, sokfelé kell figyelnem, így egyszerre több ébresztési jelzés van beállítva.
Néha megnézem a mailjeimet, néha hallgatok némi zenét, fotózás ritkábban, néha felmegyek a Facéra.
Játékok csak ritkán, valami fapadossal, nem lényeges szempont. Néha letöltök appokat, Face, zenelejátszó, YouTube, Firefox, Temu, szóval ilyesmi.
A következőkkel szemezek: Samsung Galaxy, Sony Xperia, Xiaomi, Huawei, Motorola, Honor.
Igyekszem 100 ezer alatt megúszni, de ha valakinek drágább van és el van ájulva tőle, jöhet a vélemény:)
Arra vagyok kíváncsi, hogy nektek melyik vált be legjobban, melyikben csalódtatok és miért, mit tudtok elmondani a saját telótokról.
Köszi mindenkinek a segítséget!
A fent említett márkák közül bármelyik típus érdekel, de szerintem érthető volt a kérdés.
Ennyi erővel írhattál volna a saját tapasztalataidról;)
"Az aksi élettartama, cserélhető legyen"
Ezzel ki is zártad a modern okostelefonok 99.99%-át.
Galaxy Xcover soroztanak cserélhető az akksija, az Xcover 7 pl 100000Ft körül kapható.
Gyakorlatilag bármelyik telefon megfelel ennek 60 ezer felett, azt vedd meg amelyiknek cserélhető az akksija…
Ha azzal a Lenovoval elvoltál 8 évig, ami már amikor megjelent, egy ultra alsó kategória volt, akkor bármi jobb lesz annál.
A jack aljzat és a kivehető akku miatt nagyjából 2 típus maradt ringben:
Samsung Xcover7 és HMD Pulse Pro
Semmi értelme a cserélhető akksinak, ezek már nem a régi nyomógombos telókban lévő akksik.
Nekem a Xiaomi ami eddig a legjobban bevált, nem is kellen már más.
A mai telefonokban nincs cserélhetö aksi és jack csatlakozó is csak az olcsókon van.
100e alatt van már alapfelhasználásra alkalmas telefon, de attól ne várj se jó képeket se gyors teljesítményt.
Mivel nem értesz a telefonokhoz (és ez nem bűn), ezért pár dolgot tisztáznék az elején:
- Már hosszú évek óta nincs az okostelefonokban otthon cserélhető aksi. Nagyon-nagyon kevés kivétel van és ezek is inkább speciális felhasználásra szánt készülékek, én a helyedben ezt a követelményt mindenképpen elengedném.
- A jack csatlakozó manapság szintén ritkaságszámba megy. Nagyon jó vezeték nélküli fülhallgatók vannak, hidd el, hogy ha egyszer kipróbálod és megszokod, akkor többet nem akarsz kábellel szórakozni. Sajnos ez a követelmény is annyira leszűkítené a kínálatot, hogy nem ajánlatos vele foglalkozni.
- A saját gyári töltő még nem annyira nagyon ritka, de már itt is általánosabb, hogy nem adnak töltő adaptert (amit a konnektorba kell dugni) a telefonhoz, csak egy kábelt. A telefon képességeitől függően 4-5 ezertől indul egy normális, hozzá való, minőségi, márkás töltő. Ha nagyobb teljesítményre képes a telefon töltés terén, akkor is 10-15 körül megáll egy ilyen töltő és mivel manapság szinte minden USB-C-t használ, ezért igazából majdnem minden eszközödhöz jó lesz.
100 ezer alatt az általad kívánt felhasználásra már vannak telefonok bőven, de a fenti dolgokat (főleg a cserélhető aksit és a jacket) el kellene hozzá engedni.
Az egyetlen dolog, ami furcsa lesz majd neked a mai telefonokban, hogy mind sokkal nagyobb méretű, mint a most meghalt Lenovód, egyébként pedig ezt lászámítva ma egy 100 ezer körüli telefon mindenben agyonveri azt minőségben.
Én alapvetően ezeket a típusokat ajánlanám:
Samsung Galaxy A35 5G
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G
Xiaomi Redmi Note 13 5G
Mindegyik kapható különböző tárhely konfigurációkkal, nyilván a több drágább, de mivel egyikkel sem nagyon lehet mellényúlni, neked mindegyikből elég lesz az alap is. Árban csökkenő sorrendben vannak a készülékek.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Hát igen, egy kicsit elment mellettem az idő és annyiféle telefon van, hogy szó szerint bele lehet fulladni a választékba, mondhatni, beütött a bőség zavara:))
Úgy nézem, ha tényleg jó telefont szeretnék, akkor még bele kell egy kis pluszpénzt invesztálnom.
Elfogadnám a régebbi modelleket is, de mivel csak pár évig kapnak szoftveres frissítést, támogatást, attól tartok, hogy 2 év múlva megint itt leszek egy elavult telefonnal, amire kidobtam egy csomó pénzt, tehát kb. 2023-tól kéne nézelődnöm, ha még évekig szeretném használni.
De leginkább az akku élettartamáról szóló infókra vadásznék, mondjuk használat nélkül kinek, meddig bírja a saját modellje, amit használ, vagy mik a tapasztalatok?
Hiába jó egy teló, ha naponta, kétnaponta kell tölteni, meg két év múlva megdöglik és nem lehet cserélni, így az egész teló megy a kukába, pedig még lehetne használni....Leginkább az aksi strapabírósága lenne nekem fontos és elsődleges.
Használat nélkül? Akkor minek van? Ez elég szubjektív történet, hogy ki milyen körülmények között használja a telefonját.
Mai mobilokat átlagos használat mellett (3-6 óra kijelzőidő) 1, plafon 2 naponta tölteni kell hogyha ténylegesen okoseszközként használod, nem kikapcsolni minden kényelmi funkciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!