Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha veszek egy használt mobilt...

Ha veszek egy használt mobilt meg tudom állapítani valahogy hogy lopott e?

Figyelt kérdés
2024. máj. 26. 06:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
A mobilhoz nem tartozik személyi igazolvány
2024. máj. 26. 10:21
 12/26 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Esetleg számlát kérhetsz de ezzel nagyon sok eladó mobil kiesik a szórásból ha már nem garis én pld ki szoktam dobálni a fölös papírokat
2024. máj. 26. 10:57
 13/26 anonim ***** válasza:

"Nincs olyan mint a kocsiná hogy le lehet kérdezni hogy ki a tulajdonos?"

Autóknál sincs ilyen, be is basszzna.

Ha nincs meg a telefon eredeti számlája, akkor semmiben nem lehetsz biztos. Ha adásvételivel rögzíted a vásárlást és mondjuk mégis körözés alatt áll és kibukik, hogy te használod, akkor el fogják kobozni és a pénzedre kb. keresztet vethetsz. (ugyanis ha nem is olyan rengeteg, de jópár lopott telefon kerül elő)

2024. máj. 26. 15:25
 14/26 anonim ***** válasza:
A mobiltelefonokat nem kell regisztrálni mint egy autót, nem tartozik hozzá személyi igazolvány. Azt hogy lopott-e, úgy ellenőrizheted ahogy a #6 írta.
2024. máj. 26. 16:26
 15/26 anonim ***** válasza:

Kérdező. Ha Te be mégy pl egy MediaMarktba és veszel egy mobiltelefont elkérik a személyi igazolványodat?

Ha egy telefon lopott, akkor nagy valószínűséggel valamilyen fiók is lesz rajta. Iphone esetében icloud, android esetében google fiók. Vagy nemes egyszerűséggel képernyőzár.

Ha ezek nincsennek hanem gyári beállításokkal adja át akkor nincs gond. Persze ezeket is fel lehet törni, de ahhoz érteni kell.

Másrészt. Adásvételi szerződés. Ehhez meg kell adnia az adatait amit egy tolvaj nem fog megadni. Azaz hárítani akar majd, hogy jaj az minek.

Harmadrészt. Ha használt telefonban gondolkozol én tudom ajánlani a rejoy-t. Ahol garanciát is kapsz a telóra. Vagy Hardverapró-n az 100+ értékeléssel rendelkező eladókat.

Az ilyen marketplace, jófogás stb platformokról én tuti nem vennék használt telefont.

2024. máj. 27. 01:43
 16/26 A kérdező kommentje:
És mi történik velem ha veszek a jófogáson egy napot készüléket és belerakom a sim kártyámat? Gyanúsított leszek vagy csak egyszerűen elveszik tőlem? Hiszen akkor bizonyítva lesz hogy a lopott telefont használtam. És mi van ha addigra nincs meg mire ez kiderül?
2024. máj. 28. 08:53
 17/26 A kérdező kommentje:

Javítás:

És mi történik velem ha veszek a jófogáson egy lopot készüléket és belerakom a sim kártyámat? Gyanúsított leszek vagy csak egyszerűen elveszik tőlem? Hiszen akkor bizonyítva lesz hogy a lopott telefont használtam. És mi van ha addigra nincs meg mire ez kiderül?

2024. máj. 28. 08:54
 18/26 Gugu Gabor ***** válasza:
A rendőrök se hülyék, ha ez az egy mobilod van és nem az abdul gsm vagy tucatnyi lopott mobillal akkor valszeg kihalgatnak és elkönyvelik hogy jóhiszemüen jártál el.
2024. máj. 28. 14:25
 19/26 anonim ***** válasza:

Huh ember… Inkább ballagj be egy MediaMarkt-ba, vagy Euronics-be és vegyél egy új telefont. Az fixen nem lopott lesz.

Ha lopott telefont veszel, és bele rakod a SIM kártyádat, akkor igen megtalál a rendőrség. Kihallgatnak mint tanút. Megkérdezik hol vetted, mikor vetted, kitől vetted stb. Ha neten vásárolsz annak nyoma van. Minimum az ahogyan lekommunikáltad az eladóval a vásárlást.

Orgazdaságért abban az esetben vehetnek elő, ha bizonyított a tény, hogy tudomásod volt arról, hogy lopott eszközt vásárolsz. Ha adásvételi szerződést is írsz ( ami minden esetben nagyon ajánlott ) akkor már az bizonyító erejű, hogy jóhiszeműleg vásároltad meg.

2024. máj. 28. 22:51
 20/26 A kérdező kommentje:
És mi van ha jófogáson GLS házhoz szállítással vásárolom meg? Az jelent jogilag valami pozitívat?
2024. máj. 29. 05:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!