Melyik processzoral érdemesebb mobiltelefont vásárolni, MediaTek vagy Snapdragon?
A 2 márka között lényeges eltérés van gyártási technológiában, így ha papírforma szerint nagyon hasonlóak is, a gyakorlatban - főleg hosszabb távon - jelentős különbségek lehetnek, és amiket leírtál, az kb. a két véglet!
Snapdragon a legjobb: villámgyors, mégis kevésbé melegszik és energiatakarékos, valamint évek múltán is stabilan viszi a szoftvert.
MediaTek szinte az ellenkezője: sokszor küszködik a sebességgel, érezhetően melegszik, több energiát fogyaszt, de hosszabb távon mégis instabil, jobban megdöccen a szoftver. Azért nem mindegy az se, hogy melyik széria, a régi Helio katasztrófális, az új Dimensity-ről sokkal jobb vélemények vannak, de ettől függetlenül én nem bízom az egész MediaTek márkában!
Azért semmi sem tökéletes, kb. 10 évente 1x a Snapdragon is belefut olyan tervezési hibába, ami jelentős melegedéshez vezet, erről anno a 810-es nagyon hírhedt volt, most pedig a 888-as melegszik jobban a kelleténél, tehát azt inkább kerüld, de alapjába véve Androidos telefonban a Snapdragon technológiája a legjobb!
Én is az Androidot szeretem, és nálam telefonvásárlásnál ez is szempont, hogy mindenképp Snapdragon processzoros legyen.
Nekem volt egy Redmi Note 10s MediaTek Helio G95 processzor al, 6gb ram al Full Hd be vitte a Ps2 emulátort, most van egy Mediatek G85 ös telóm, 8gb Ram al, itt már a sima Ps2 felbontásnál is szaggat, igaz, a mobilgame-k szépen futnak.
Szóval van különbség Mediatek ben is, de összességében szerintem is jobb a Snapdragon. Az újabb Snapdragonos telók már viszik a Switch et, Pc játékokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!