Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Screenshot készítése olyan...

Screenshot készítése olyan appban ami ezt tiltja, hogy megoldható? (Máv app)

Figyelt kérdés

Máv appban vásárolt bérletemet szeretném képként lementeni, hogy ne kelljen mindig perceket várni hogy megnyithassam.

(Főleg mióta BKV-n is használható, metróból kifele kellemetlen várakozni..)

Esetleg próbálta már valaki másik telefonnal befotózni? Úgy leolvasható a kód?

2024. ápr. 9. 14:51
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Eddig se tudta senki megmagyarázni, hogy az ellenőr mégis milyen alapon büntetne meg, ha van érvényes bérletem….

2024. ápr. 10. 13:20
 32/45 anonim ***** válasza:
Tényleg nem érted? Pont azt mondom, hogy még csak nem is kell jogos büntetésnek lennie. A markodba nyomaj és kész. Aztán a te felelősséged ezt eltöröltetni, ha nem jogos. Így működnek a bírságok.
2024. ápr. 10. 13:32
 33/45 anonim ***** válasza:
Amúgy az meg le lett írva, hogy adtál egy mondvacsinált érvet a bkvs/mávosnak hogy beléd rúgjon, ha épp olyan kedve van. Nem értem mit értetlenkedsz.
2024. ápr. 10. 13:34
 34/45 A kérdező kommentje:

Markomba nyomja? Mi ez, valami szórólap osztogatàs? Sose büntettek még meg tömegközlekedésen, de láttam amikor másokat elkaptak és nem “kézbenyomás” volt, eleve adatokat vettek fel, stb. Ilyenkor megmutatnám az érvényes bérletem és elsétálnék. Eszem ágában sincs pótjegyet, büntetést vagy hasonlót fizetni ha fizettem már a bérletért. :D

2024. ápr. 10. 14:11
 35/45 anonim ***** válasza:
Ha az a ellenőr meg akarja büntetni, akkor fogja magát és megnyitja az appot és megmutatja ott, mint eddig. Nem olyan bonyolult.
2024. ápr. 10. 14:25
 36/45 anonim ***** válasza:

Továbbra is: a problémát a bérlet sokszorosítása, kvázi hamisítása okozza. A tízezresedet is lefénymásholhatod, mégse lesz érvényes, hiába van ott a zsebedben az eredeti...

Jegyeknél pedig azért nem merül ez fel teljesen logikusan, mert azok egyszer használatosak. Ha nem vigyáztál rá megfelelően, és más használta előtted a kifotózott/letöltött/kinyomtatott/stb jegyet, akkor nálad már nem lesz érvényes, így jártál, ellenőrzésnél vissza fogja dobni, hogy már használt. A bérlettel viszont, többször használhatósága okán, vissza lehet élni.

2024. ápr. 10. 19:13
 37/45 anonim válasza:
52%

Továbbra sem értem a logikát azon emberektől, akik szerint ezért megbüntethetnek. Mégis milyen alapon, ha ott van nálam az eredeti bérlet?

Nincs olyan, hogy rossz napja van, kötözködni akar vagy bármilyen mondvacsinált indokkal megbüntet. Ilyen nem létezik. Ha van érvényes bérletem, és ezt be tudom mutatni, akkor nem büntethet meg. Ha pedig továbbra is meg akar büntetni, akkor rendőrt hívok. Ennyi erővel azzal az indokkal is megbüntethet, hogy kék az ég, vagy zöld a szemem. Ne vicceljünk már.

A fénymásolt tízezressel való példálózás is teljesen félrevezető, hiszen ott is valódi pénzzel fizetek. Amiatt senki nem fog megbünteni, hogy amúgy egy fénymásolt játékpénz is lapul a zsebemben dísznek.

2024. júl. 2. 00:37
 38/45 anonim ***** válasza:
47%
Mi - normális emberek - pedig azt nem értjük hogy miért nem érted a világot. Szüleid, tanáraid kudarcot vallottak.
2024. júl. 2. 07:28
 39/45 anonim válasza:

Azt hiszem erősen félreértesz. Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy én rosszhiszemű lennék, és ilyen megoldásokkal szeretnék élni. Bár kényelmetlen az app használata a lassúsága miatt, de jobb megoldás híján ugyanúgy én is az appot használom.

Én itt arról beszélek, hogy ha valaki mégis ilyen screenshotot vagy bármi hasonlót tart magánál, attól még semmilyen jogalapja nincs az ellenőrnek arra, hogy megbüntessen, hiszen van nálam egy érvényes bérlet, érvényes formában, amit kérésre meg tudok mutatni.

Ha tegyük fel jeggyel utazom, és az ellenőr érkezésekor előveszek egy marék jegyet, amiből 5 lejárt vagy fénymásolt, és megmutatom neki azt az egyet, ami érvényes, attól még nem fog a maradék 5 miatt megbüntetni. Mégis mi köze lenne neki azokhoz?

Mint ahogy a boltban sem fognak rám rendőrt hívni miközben egy valódi tízezressel fizetek, csak azért mert amúgy van a markomban még 5 papír játékpénz, amit a társasjátékpartira viszek éppen.

Ezért is írtam, hogy ha érvényes bérletet be tudsz mutatni, akkor a kör lezárul. És pont. Ahhoz, hogy amúgy milyen képek vannak még a fotóid közötta telódon senkinek semmi köze. Mert ennyi erővel akkor már tényleg azért is megbüntethet, hogy milyen zokni van rajtad.

És még egyszer mondom, nem kötekedni szeretnék, csak egészen egyszerűen logikailag nem állja meg a helyét, amit állítasz, ezt próbálom hangsúlyozni a legnagyobb jó szándékkal.

2024. júl. 2. 12:36
 40/45 anonim ***** válasza:

39, Csakhogy itt az egész témakör arról szól, hogy a - nem mellesleg érvénytelen, tiltott használatú - képernyőfotót akarja villogtatni az illető a valódi bérlet helyett.

Ha a boltban a játékpénzt adod oda fizetésnél (úgy téve, mintha nem az lenne), akkor az igen komoly probléma, és hiába magyarázkodsz utána, hogy de van nálad igazi is...

2024. júl. 2. 15:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!