Az akkumulátor állapota romlik?
Sziasztok!
Egy kb 4 éves Huawei P30 Prom van. Kb 2 honapja kijelzett egy értesítést, ami azt írta, hogy romlik az akkumulátor állapota. Azóta próbáltam vigyázni rá és 20% illetve 80% között tartani és kevesebbet használni, de megint megkaptam ezt az értesítést.
A kérdésem az lenne, hogy mire lehet számítani? 😅 Számíthatok arra, hogy bedobja a törölközőt előbb-utóbb? Van esetleg valami amit tehetek azért, hogy javítsak a helyzeten, vagy legalább szinten tartsam?
Az iphone azért döglik meg hamarabb mert szoftveresen engedik csutkára meríteni a telefont.
Mikor a telefon 10% mutat akkor más androidos telefonok már kikapcsoltak.
5. Ez hülyeség, a telefon maga nem is kapcsol ki, az akku BMS szakítja meg a tápellátást az alsó védelmi küszöbnél, ami 0 %-nak felel meg.
Azért fogalmaztam igy, mert nem biztos, hogy a telefon pontosan jelzi a százalékot, de a BMS védelem pontosan detektálja az energia elfogyását, mivel ekkor relatív hirtelen letörik a feszültség 2,5 V alá és azonnal lekapcsol.
De ez még nem a káros túlmerülés, mert utána az akku üresjárási feszültsége visszamászik 3 V fölé, csak ereje (árama, terhelhetősége) nincs már.
Neked mennyit bír egy feltöltéssel?
Nekem is p30 Prom van 2019-ba vettem amint ki jött rá egy hónapra, de nekem nem írt még ki ilyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!