Melyik iPhone a legjobb, a 13 as, 14 es, vagy 15 ös?
Megkérnélek, csak az válaszoljon, aki jártas a témában es érdekli is a téma.
Akiket dühít a kérdés, megkérem, hanyagolják.
Én vettem egy iPhone 15 öst (rózsaszín) pár napja es azon gondolkodom ha nem e tette volna meg egy 13 as is.
Nekem ezt ajánlották, mert a 14 es a 13 as havi törlesztőrészlete szinte ugyanannyi lett volna itt külföldön ahol lakom. És a cégnél ahol kliens vagyok 12 éve ezt ajánlották ezt a modellt, havi 29 euró törlesztőrészletért 36 hónapig. A 13 as is 26 euró körül volt havonta.
De azt olvastam h a 15 ös hajlamos melegedni egy szoftver hiba miatt, amit állítólag az Apple korrigálni fog az új ios által majd.
Azért kérdem mert nem biztos hogy mindig a legújabb a legjobb, es lehet más meg tudná osztani a tapasztalatait erről.
Simáknál mindig minimális dolgot változtattak.
A 13 és 14 között csak kb. RAM, a 14 megkapta az egyik 13 Pro kamerát.
Üzemideje viszont már elég kiváló.
15 fokozta ezt, a 14 Pro-ból ismert dynamic island-del, a kamera megint kicsit javult és itt már hardverben is megérkezett 1 újabb generációs SoC.
Ha összességében nézzük ár/értékben a 13 a legjobb választás, mert a 14 nem éri meg a felárat.
A 15 meg egy új iPhone, mivel beálltak a hazai Apple árak, ezért már nem lett olyan erős kezdeti ára, mint a 14-es szériának, szóval ár/értékben ez sem egy rossz választás.
Végeredményképpen igazából az jön ki, hogy 13 vagy 15.
Köztesnek meg érdemes a 13 Pro-ra ránézni. De én nem igazán venném bele a kalapba a Pro iPhone szériát(mint az egyik válaszoló), mert egészen más telefonokról beszélünk.
XS és az XR széria óta egyre nagyobb a különbség köztük, arról nem is beszélve, hogy most a Pro Max és a Pro között is van.
Szóval még jobban szétnyílt az olló.
A 16 már igazán megkaphatná a 120HZ-t, meg a telecamerát mert ezek elég hiánypótlók lennének. X5 zoom kamera maradhatna a pro privilégiuma ahogy a kicsit jobb kamerát, ill. az egy generációval újabb SoC.
Érdekes kérdés amúgy, mivel én is terveztem váltani körbejártam a témát.(igazából arra jutottam, hogy még 11-ről sem érdemes feltétlen újabb sima iPhone-ra váltani)
Pro-ra megérné, már 13 Pro annyival többet tud, hogy még a sima 13/14 vonalról is elgondolkozta.
A 14 Pro/15 Pro-ról nem is beszélve, kb. legjobb telefonok a piacon.
Szóval szerintem onnan sokkal érezhetőbb, mint a sima szériára.
Nyilván van amiért megérheti(OLED, jobb kamerák, kicsit több RAM, SoC stb.), de az meg nincs, ami fokozná a felhasználói élményt(120HZ, zoom kamera, fém keret stb.).
Azért eléggé szétnyílt az olló a két széria között.
13 Pro-ra gond nélkül váltanék, de az olyan árkategóriában is megy a használt piacon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!