Milyen kijelzőtipus való nekem ha nem bírja a szemem az oled telefonokat?
Én amióta vettem 2000ft-ért egy 10 éves android 4.4-es okosságot, azóta nem fáj a szemem. :D
Még a 22"-os monitoron gyk-zást is lassan abbafejezem.
Az IPS kijelzős telefonok lesznek jók neked.
Tudom én is, hiszen nekem is Amoled kijelzős a telefonom, és főként az zavar, hogy nagyon erősek a világos színek főként a fehér, így egész nap be kell kapcsolni a szemvédőt. Ugyebár így meg sárgás lesz. Plusz az is idegesítő, hogy figyelni kell nehogy beégjen a panel. Pozítívumnak csak annyit tudok mondani, hogy szépek a színek+az Always on display, meg persze vékonyabb így a telefon.
Rászűrtem, de finomítsd tovább tetszés szerint.
Természetesen marad akkor az IPS. Nincs nagy választék, a PLS nem tudom, hová sorolható, de lényegében ez a 3 van csak - TFT, IPS, és OLED.
Az IPS gyakorlatilag mindenben az aranyközépút - energiatakarékosság, de élénkebb színek - teljesen a TFT és az OLED között van!
Mellesleg nekem mondjuk semmi bajom az Oleddel sem, de hozzád hasonlóan sokan vannak, akik nem tudják megszokni. Ennek oka, hogy amíg a TFT és IPS -kijelzők is folyamatosan világítanak, addig az Oled nagyon gyorsan villog. Olyan gyorsan, hogy az emberi szem nem képes érzékelni, mégis hosszabb távon megterhelő lehet a szemnek és/vagy fejnek, aki érzékenyebb rá!
Amúgy persze hogy gyártanak még, TFT is van még, az IPS meg annál egy szinttel korszerűbb technológia! Nézz körül Árukeresőn, annak a szűrője szerint jelenleg 367 típus van a piacon, ami IPS -kijelzős, ráadásul abból is 59 van, ami 120 Hz frissítésre is képes, 2 pedig 144 Hz-re is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!