Mennyi ideig tartják meg az ember számát a mobiltelefon szolgáltatók, ha lejárt vagy a rendelkezésre állási idő, vagy az adategyeztetés nem történt meg időben?
Ha az érvényessége jár le akkor még 1 hónapig lehet vele hívást fogadni és egy újabb feltöltéssel visszaállítható a normál állapot. Ha nem történik feltöltés, akkor megszűnik az előfizetés.
Ha az adategyeztetést mulasztják el, akkor a lejáratot követő napon nulla órakor megszűnik az előfizetői szerződés és teljesen lekapcsolják a kártyát. Ez törvényi előírás. Annyi segítséget adnak a szolgáltatók, hogy a kikapcsolást követően még 1 hónapig visszaadják a feledékeny előfizetőnek a számát, persze új szerződéssel.
Megszűnés után 4-6 hónappal a szám visszakerül a rendszerbe és eladják valakinek újra.
adategyeztetésnél elmulasztása miatt nem kapcsolják le azonal a kártyát ,ės 1 hétel kėsőbb is lehet adategyeztetni ha elfelejtete az ügyfél vagy még is szüksége van arra a számra .
nekem sikerült december 25ig kellet volna adat egyeztetni de számra alapvetöen már nincs szükségem ,viszont az online bankolås miatt meg igen ,igy felhivtam vodafont és telefonon keresztül adategyeztetem 1 hétel később mint amedig eredetileg kellet volna.
Érdekes. Pont a Vodafone-ról hallottam olyanokat, hogy 5 után már odavész a szám. Bár mintha rendelkezésre idő lejárásról lett volna szó.
Vodafone oldaláról:
Mi történik, ha nem egyeztetek adatot?
Ellenőrzés hiányában, vagy érvénytelen ellenőrzés esetén telefonszámod és előfizetésed törlését a törvényi rendelkezések írják elő. A törlés a szerződéskötési évfordulód után kerül sor, ha addig nem történt érvényes ellenőrzés.
Hm. Akkor gondolom a rendelkezésre állás utáni leállást szabták nagyon szűkre.
Ez Vodafone?
Az mit jelent, hogy "indokolt eset"?
Kérdés, hogy hogyan tud lejárni az egyenleg felhaszálási idő amikor adategyeztetéssel is egy évvel növekszik? Legalább is én így tudom: [link]
Csak szeptember óta van az hogy az egyenleg felhasználási idő is meghosszabbodik az adategyeztetéssel. Ha neked augusztusban volt AE és most jár le az egyenleg, simán megszűnik a szám miatta.
Indokolt eset azt jelenti hogy ez nem egy alapszolgáltatás hanem ha kéred, akkor belső kérelemmel visszaadhatják a számodat, de meg is tagadhatják azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!