Baj az ha olyan telefont vennék ami már nem fog kapni biztonsági frissítést?
Ez nem csak egy marketing hogy mindenki cserélje a telefont 2-3 évente? A családban egy telefon sem kap frissítést még sincs semmi probléma. Senkit nem törtek fel.
Nem értem miért vannak erre ennyire rá állva
2022 es teló am, és nem hinném hogy fél éven belül lenne olyan ami megfelel az elvárásaimnak.
10: Mi kell egy online fizetéshez?
1. A bankod neve, ahol a számlád van.
2. A kártyád adatai. Ezt le lehet lesni távoli eléréssel, ki lehet csalni kamu linken és weboldalon a felhasználóból...
3. A megerősítő SMS kód/push értesítés. Távoli eléréssel sima ügy.
Na, mi a közös a fentiekben? Mindegyiket meg tudod szerezni ha távolról hozzáférsz valakinek a képernyőn megjelenő tartalmához. A legnagyobb munka a potenciális áldozat kiválasztása, aki egyszerre használ telefonon netbankot, egy olyan rendszert, amiben rendelkezésre állnak a megfelelő kiskapuk, és egy esetleges tranzakciót a telefonján intézne.
Az a gond, hogy sokan fel sem fogják, mekkora érték lehet a róluk megszerzett információ. Erre hagynék itt egy példát, ami a Facebook hajnalán volt nagyon elterjedt dolog. Ugye mindenki imádja mutogatni magát, hogy most itt nyaralunk, ott ebédelünk, milyen jól megy nekünk... Na igen ám, de ezzel azt is elárultad, hogy otthon épp nincs senki, lehet menni betörni. És ehhez nem kellett kiskapu, csak tudni kellett az áldozat címét, és meg kellett várni míg mutogatja magáról a képeket, ahogy épp feszít a tengerparton.
"azt is elárultad, hogy otthon épp nincs senki, lehet menni betörni. "
ezt semmilyen frissítés nem tudja megakadályozni ...
A telefon amit vennék csak 1 év biztonsági frissítést kapna még, az meg semmi. A következő 2-3 évben biztos nem vennék újat
De a mostani telefonomat sem törték fel meg semmi ilyesmi, pedig már ezer modolt appot játékot letöltöttem.
Csak az ezelőtti telefonomon lopták el a google fiókom. Mondjuk azt nem tudom hogy csinálták, és miért nem adták vissza ha nem volt rajta semmi értékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!