Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szeretnék egy jó telefont, de...

Szeretnék egy jó telefont, de nem tudok dönteni? Help!

Figyelt kérdés

Nos eljutottam oda, higy szeretnék már egy jó telefont.

Eddig egyik sem igazán vált be az elmúlt 2 Androidos Készülékből.

Ezért most Apple mellett teszem le a voksom. Igaz nem olcsó, de úgy gondolom, mivel egyszer élünk kipróbálhatom ezt, mert negdolgoztam érte.

A 3 lehetőség: iPhone 13/14/15

Igazából mindhárom készülék teljes mértékben megfelel a kívánalmaimnak.

A régebbinél félek a hosszú távú ios támogatás hiánya és 4 GB ramtól(hosszú távon, tudom jelenleg mindenre is elég)

14 és 15 már hardverileg teljesen megfelel a kívánalmaimanak.

Itt igazából az usb C, ami nekem nagyon tetszik. Kamera nem érdekes, mert van egy igen drága dslr-em, fotózásra ezért telefont hobbyfotós elvből sem használok.

Természetesen a legolcsóbb oldalról, XRE.hu- rendelem. Nekem nem probléma a szürke import😀 mivel magával a céggel nincs probléma, ezt megnéztem több fb csoportban, így kérem ezt a döntésem ne kritizaljatok, ahogy a választásom sem.

Koszonom szépen!

2023. dec. 1. 20:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem rosszból, de azért voltak rosszak az eddigi készülékeid mert olcsók voltak. Ha ugyan annyiért vennél mondjuk Samsungot vagy Pixelt mint amennyiért most Applet veszel akkor azok is ugyan olyan jók lennének. Ezt nem értik meg sokan. Egyébként én mindenképp Pro modellt vennék. Szerintem a 14 Pro egy nagyon jó készülék és nem drágább mint a sima 15. A sima iphone-ok túlárazott sz@rok. Ja és mielőtt bárki beszólna hogy Apple fóbiás vagyok (mert nyilván megtörténne), csak mondom hogy nagyon sok éve van Ipadem és Macbookom. Telefont azért nem vettem tőlük mert a sima modellt nem tartom jónak, de többet nem vagyok hajlandó telefonra költeni, mivel nincs szükségem csúcskategóriás készülékre, szóval a sima S galaxynál kötöttem ki. Az viszont biztos hogy a sima iphone sokáig fog működni, ezt nem tagadhatom le.
2023. dec. 1. 20:46
 2/12 A kérdező kommentje:
Eddig 500-600 euró közti készülékeim voltak. Szerintem ez egy erős középkategória.
2023. dec. 1. 20:49
 3/12 anonim ***** válasza:

A lehető legújabbat amelyiket ki tudod fizetni.

Ha belefér a 15, akkor azt.

2023. dec. 1. 21:05
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Az iphone nem jó telefon, pár év és csődbe fognak menni.
2023. dec. 1. 22:58
 5/12 A kérdező kommentje:
4# ilyen vicces dolgot is ritkán olvasni.
2023. dec. 2. 07:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Mindig van valami iPhone fóbiás barom, aki idekérődzi a senkit nem érdeklő trollkodását, mint a négyes is. Na mindegy, ez a gyk, a frusztrált droid szektások gyűjtőhelye.

A kérdésre érdemben reagálva: én a 14-et ki is venném az opciók közül, az ugyanaz mint a 13 plusz két gb rammal, és minimális új funkciókkal, amit nem nagyon veszel észre a hétköznapok során.

Szóval marad a 13 mint standard iPhone, amit még 3 évig használhatsz friss szoftverrel, megvan benne, amit tudnia kell, gyors rendszer, jó kamera, 260 ezer ft körül meg tudod venni normálisabb helyeken is, ha nem zavar a szürkeimport, ahogy írtad, akkor olcsóbnan is.

A sima 15 már minden tud, talán a 60 hz az egyetlen negatívum, meg max az usb 2.0-t hozzák fel, ami akkor számít csak, ha állandóan kábelről akarsz fájlokat másolni a gépre.

"Ha ugyan annyiért vennél mondjuk Samsungot vagy Pixelt mint amennyiért most Applet veszel akkor azok is ugyan olyan jók lennének. Ezt nem értik meg sokan."

Erre is reagálok. Ti pedig azt nem értitek meg, hogyha ugyanannyiért vesz is androidot, akkor se kap olyan hosszú szoftveres támogatást, mint az iPhone-al. A Pixel talán most 7 évet ígér vagy mennyit, viszont az itthon hivatalosan nem forgalmazott, vagyis 5G-t pl. sehol se talál, és előfordulnak hálózati gondok, pl. hívásokat dobálja stb, utána olvashatsz, sokan panaszkodnak erre. Nyilván amúgy jó telefon, csak itthon nwm használod ki rendesen. Viszont a csúcs androidosok közel ugyanannyiba kerülnek, és sokkal nagyobb értékvesztésük van az évek során, mint az iPhone-nak. Vagyis hiába drága az iPhone, ha 3 év mulva eladod úgy, hogy vigyáztál rá, jó összeget kapsz érte még akkor is, mivel aki megveszi, az is még 3 évig simán használhatja.

2023. dec. 2. 10:01
 7/12 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam a 14-re, mert a legolcsóbb oldalon xre.hu 26 e Ft-al drágább mint a 13, mondom a +2gb ram, minimálisan jobb előlapi kamera szerintem megéri a felárat, valamint legalább 1 évvel több ios támogatás.

Bár tudom hogy az optimális a 15 lenne

2023. dec. 2. 16:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Megrendeltem végül a 14-et a 2gb ram, jobb előlapi kamera, jobb akku idő, +1gpu mag miatt, meg ebbe már újabb ütközés érzékelő van
2023. dec. 4. 09:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Remélem jó szolgálatot tesz majd 😀 vagy legalábbis jobbat, mint az eddigiek
2023. dec. 4. 09:11
 10/12 anonim ***** válasza:
A plusz 2 gb ram szinte semmit se számít amúgy, vagy 20 appot kb ígyis megtart a háttérben, ha nem többet és böngésző oldalt is. Viszont ha csak 26 ezer ft különbség van, akkor megéri.
2023. dec. 4. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!