Ma már másodjára fordult elő, hogy random 30-as számokról hívtak, egyik alkalommal sem szólnak bele.. majd mikor visszahívom, akkor az egyik nem is tud róla, és őt meg ezzel hívják.. a másik meg nem kapcsolható... Mi ez?
Hallottam róla, hogy csalók meg tudják oldani azt, hogy bármilyen telefonszámról, akár az OTP telefonszámáról is felhívnak.. de ha visszahívod azt a számot, akkor az eredeti tulajdonos veszi fel. Egyből erre gondoltam most is, de így, hogy nem szól bele még egy borsodi tájszólású C kategóriás jogosítvánnyal rendelkező nőstény sem, hogy adjam meg a bankszámlaadataim, mert csalás áldozata lettem, így nem értem tényleg, hogy max telefonbetyárkodáson kívül mi értelme van ennek...
Érdekel mélyebben ez a dolog, hogy miért lehet ez az egész, miről van itt szó? Hogy lehet az, hogy fel tudnak hívni bármilyen számról és ez ellen semmit sem tesznek a hatóságok?
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
Az is baj ha felhívják, az is haj ha nem szólnak, az is baj hogy visszahív és nem dícséri meg senki ...
Meg kellene végre szokni, hogy a telefon az felhívható. Akérki által. Akár úgy is, hogy nem szól bele senki. És ez akár egy nap kétszer is előfordulhat.
Bizony, tudnak hamis hívóazonosítóval hívni.
Ha nem szólnak bele, akkor talán arra megy ki a játék, hogyha felvetted, akkor abból tudják, hogy az egy élő telefonszám. Aztán az ilyen élő telefonszámok listáját el tudják adni telefonos csalóknak, telemarketingeseknek stb.
A hamis hívóazonosító azért jó, mert így többen veszik fel, mintha privát vagy külföldi számról hívnának.
Oké, látom néhány nyavalygó sem érti ennek a dolognak a valódi problematikáját...
Azon FELÜL, hogy ez zavaró, képzeljétek el, hogy a TI telefonszámotokkal követnek el csalást... A rendőrségre feljelentést tesznek, mert egyértelműen kimutatható, hogy a TI számotokkal követték el a csalásokat... rosszabb esetben csalások sorozatát... Emiatt évekig bíróságra kell járnotok, mert arra van "bizonyíték" hogy TI követtétek el a csalásokat, hiszen a TI számotokról hívták fel őket, de arra már nincs bizonyítékoTOK, hogy nem TI követtétek el. Lehet, hogy évek múlva sikerül majd tisztára mosnotok magatokat, de akkor is TI jártatok bíróságra évekig emiatt és nem a csaló, vagy aki kitalálta ezt az egész baromságot, hogy a TI hívásazonosítótokkal lehessen hívni akárkit.
De tovább megyek. Valakit nagyon legombolnak a TI számotokkal, ami miatt kiderítik pl a neveteket, címeteket, majd kapjátok az átkozódó SMS-eseket, meg hívogatnak, hogy megfenyegessenek.. csoportokba kiraknak a profilotokkal együtt, hogy TI vagytok azok a tolvaj férgek, ami miatt számcserélésre kényszerítenek, de arra semmi garancia nincs, hogy ez ne történjen meg ISMÉT, mivel ez abszolút lehetséges volt évekkel ezelőtt is, és sajnos lehetséges most is.
Így már értitek...?
Szerintetek feltettem volna ezt a rohadt kérdést, ha csak az zavarna, hogy volt napi 2 felesleges telefonhívásom? Gondolkozzatok már egy kicsit mielőtt klaviatúrát ragadtok...
Ennek a kérdezőnek komoly gondjai vannak fent a toronyban.
Naponta kiír egy ilyen kérdést és alaposan összeveszik a válaszolókkal.
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!