Maradi vagyok ha nem vagyok hajlandó a mobilomon bankolni, azzal fizetni, olyan appokat használni amiben meg kell adni a bankkártya adatokat, stb?
Mindent a valódi bankkártyámmal fizetek, webshopolást szgépen végzem kizárólag, számlákat szgépen fizetek kizárólag. Minden webáruház megpróbál kedvezményekkel rávenni minket, hogy appban vásároljunk tőlük, Vinted, iHerb, EMAG, egyre többen.
A Telekomnál ért furcsa reakció mikor mondták, hogy letölthetem az appot és azon keresztül fizethetem a számlákat és meg mondtam soha, letöltöm az appot tájékozódni de a számlát majd a szgépen belépve a fiókomba fizetem. Erre úgy éreztem lenéztek, maradinak tartottak. Tényleg az vagyok?
9-10:
Mérnök informatikus szakon tanultam, a béna programjaitok, mobilotok és applikációtok fejlesztői is hasonló szakokon tanulták, amit tudnak. Ostoba tuskó a fajtátok, érveitek nincsenek, mert nem értetek hozzá, csak érzelmileg manipuláltok.
Igen, de számít bármit? Ha neked így kényelmes, akkor csináld így, nem kötelező appokat használni, csak ezerszer könnyebb, hogy bármikor amikor eszembe jut, belépek és két pillanat alatt be van fizetve minden, nem kell megvárni, hogy hazaérjek, bekapcsolni a gépet, leülni, pötyögni. Azt se tudom, hol a bankkártyám, el van valahova rakva itthon, órával, telefonnal fizetek.
Nyilván nem kell minden szar oldalra beregisztrálni, ahol van 2FA, ott azt használni kell, stb, nem a Telekomtól meg társaitól fogják ellopni az adataid, de ha mégis, általában ilyen esetben visszaadja a bank vagy az oldal. (Ismerősnek pl nem volt bekapcsolva a 2FA, egy random oldalon, nem ilyen nagy, neki a bank visszautalta pár napon belül az összeget, ha nem sikerülne az oldaltól visszakapni, majd az oldal is kb egy héten belül, utána a bank visszavette, amit kiutalt.)
Miről beszéltek, 90-es évek óta már minden szolgáltató automatikusan beszedi a pénzt a számlámról. Kezdetben még számítógép és Netbank sem volt, de ez a rendszer működött.
Nekem meg csak hurcolni kell a vállalkozásom kp. bevételeit a bankba.
Amellett persze vásárolok kártyával, Kínából is, szigorúan Windows 7, marhák...
Telefonon nincs semmi ilyesmi, érdektelen.
@5
totál egyetértek veled, annak ellenére, hogy már akkor basicben és pascalban programoztam, amikor még a többség nem hogy bekapcsolni nem tudott egy IBM PC-t, hanem még csak nem is ült előtte soha...
@9
nyilván te is egy ilyen nyikhaj vagy, fáj az igazság..... muhhhhhhhhhaaaaaaaa
@10
ha lenne fogalmad róla, milyen valós kockázatot jelentenek ezek a dolgok, nem ontanád a sírva vihogós fejecskéket...
Nem maradi vagy, hanem gyöpös.
Döntésed ndokolni nem tudod, érteni nem értesz hozzá, csak szajkózod, hogy te appban nem, appban nem, appban nem, ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!