Maradi vagyok ha nem vagyok hajlandó a mobilomon bankolni, azzal fizetni, olyan appokat használni amiben meg kell adni a bankkártya adatokat, stb?
Mindent a valódi bankkártyámmal fizetek, webshopolást szgépen végzem kizárólag, számlákat szgépen fizetek kizárólag. Minden webáruház megpróbál kedvezményekkel rávenni minket, hogy appban vásároljunk tőlük, Vinted, iHerb, EMAG, egyre többen.
A Telekomnál ért furcsa reakció mikor mondták, hogy letölthetem az appot és azon keresztül fizethetem a számlákat és meg mondtam soha, letöltöm az appot tájékozódni de a számlát majd a szgépen belépve a fiókomba fizetem. Erre úgy éreztem lenéztek, maradinak tartottak. Tényleg az vagyok?
Nem vagy maradi. Én pl. 2013-ig nem használtam mobiltelefont. Addig sikerült kihúznom. Sajnos azonban el fog jönni az az idő, hogy rá leszel kényszerítve ezen dolgok használatára.
Az, hogy egy huszonéves nyikhaj mit gondol rólad, az nem mérvadó. Ők teljesen más világban élnek, majd kinövik -vagy nem-
De remélem a gépen nem windows 7-et használsz, amire nincs lassan biztonsági frissítés sem, úgy rabolnak ki ahogy akarnak. Egy naprakészen tartott mobillal, és ha nem vagy hülye (felismered a gyanús webhelyeket, stb) ugyanolyan biztonságos a mobil, sőt.
A telefonoddal fizetni (apple pay, google pay) biztonságosabb, mint bankkártyát tartani magaddal. Ugyanis a bankkártyát ha ellopják, elhagyod, simán fizetnek vele. A telefonoddal viszont csak biometrikus azonosítás után lehet fizetni.
Szóval ezeket, meg még sok mást, gondolj végig…
Hát aza kérdés milyen telefonról van szó és milyen számítógépről. Lehet hogy a számítógéped sokkal komolyabb veszélyt jelent mint a telefonod.
Ha értesz a telefonokhoz és a számítógépekhez és meg tudod magyarázni hogy miért itt fizetsz, és miért ott miért nem, akkor nem vagy maradi. De ha csak innen-onnan (nők lapja, femina, bors, blikk, index, origo) összeszedett félinformációk alapján vagdalkozol és van egy 70 ezres 6 éves androidos telefonod amire évek óta nincs már frissítés és van egy 10 éves laptopod amin windows 7 van mindenféle védelem nélkül, akkor bizony ennyi erővel oda is adhatod a pénztárcádat az első szembejövő embernek.
Egy normális, újabb, frissített telefonon a telekom app például semmiféle kockázatot nem jelent. Azért néztek rád ferde szemmel, mert mindenkit szeretnének az appba terelni, mert úgy sokkal egyszerűbb az ügyintézés. Pont az ilyen emberek miatt kell a mai napig fenntartani a sok-sok ügyfélszolgálati irodát, amit fűteni, világítani kell, fizetni benne az embereket, stb. Ami meg ki fizet ki? Mi előfizetők.
2-es a maradiság mintapéldánya. Nem, nem a telefon miatt, hanem a 2huszonéves nyikhaj"-ozás miatt.
5-ös szintén.....
maradi, ostoba gondolkodás... "tanultam annyi informatikát, hogy ..." majd én jobban tudom. Na pont az ilyenek véleményét nem szabad meghallgatni. Ostoba tuskó.
9-es
De nem erted, o tanulta, o tudja, ot nem tevesztik csak ugy meg 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!