Milyen telefont vegyek? L
Nos hát egy fizetős app mindkét platformon valószínűleg fizetős lesz. Max akkor tudom elképzelni, hogy mondjuk droidon nem az, ha ott magasabb reklámbevételeket lehet elérni és inkább teleszórja az app készítője reklámokkal az appot.
Keress rá a kifogásolt alkalmazásokra, hogy Google Play-en fizetős-e. (Mondjuk abban viszont biztos vagyok, hogy előfizetni olcsóbb lesz a Google platformján, mert az Apple elég durván megvámolja az alkalmazásboltjában az appokat. Én is mindenre amire lehet, nem az Apple ökoszisztémáján belül fizetek elő, mert fixen drágább lesz. Pl. a Youtube előfizetés is több száz forinttal olcsóbb.)
Mindkét cég 30% körüli részesedést kér az appbevételek után, ebben nincs különbség. A különbség abban van, hogy a kimutatások szerint az Apple felhasználók hajlanosabbak többet fizetni az alkalmazásokért és a szolgáltatásokért, ezért az almásokat jobban lehúzzak.
Meg egyébként nagyobb a belépési díjküszöb az Apple-nél, és maga a faejlesztés is drágább a különböző díjak miatt, tehát egy Apple eszközre fejkesztőnek magasabb díjat kell alkalmaznia, ha ugyanakkora bevételt szeretne realizálni, mint egy Android fejlesztő.
Egy időben én is foglalkoztam alkalmazásfejlesztéssel, csak onnan tudom.
"Mindkét cég 30% körüli részesedést kér az appbevételek után, ebben nincs különbség"
Nem is feltétlenül erre gondoltam, hanem hogy az alkalmazáson belüli vásárlásoknál durva részesedést kér még az Apple. Ez pedig nyilván magasabb app árakat fog jelenteni áttételesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!