Vettem egy iphone 12-t használtan . Sajnos átvertek , yetteltől vásárolták részletre és mint kiderült nem lett minden befizetve , ezért a yettel tiltotta. Van értelme feljelentést tenni?
Annyit szeretnék még hozzátenni , hogy kezdetben mikor ez kiderült az eladó elismerte és egy hét türelmet kért, hogy össze szedje a pénzt és vissza vásárolja . Ez letelt . Már azt mondta , hogy jelentsem fel nyugodtan , neki nagyobb problémái is vannak.
A yettelnek hatalmas összeggel tartozik mint kiderült , mikor elmentem a szolgáltatóhoz és ezt megosztották velem.
Nem,nem járam így. Használt telefon esetèn mèg az èrdeklődèskor el szoktam kèrni a kèpelet a számláról, papírokról.
Ha nem akarnak küldeni/nincs meg akkor viszlát.
Csak hállozat független telefont veszünk használtan is .
Így jártál buktad pénzt és telefonod sincs.
elég gyorsan elő fogják állítani, hogyha szabályos az adásvételi, és nem csak annyi van odaírva, hogy eladó : becsületes armandó rafael
egyáltalán megkerested az eladót?
"mikor elmentem a szolgáltatóhoz és ezt megosztották velem."
Vásárlás előtt?
Nem?
Akkor most ki a hülye?
A másik oldala a dolognak, ha van adásvételi, akkor tulajdon átruházásról van szó. Az eladás pillanatában az eladó elhallgatta hogy nem kifizetett, hanem részletre vásárolt dologról van szó, ez megtévesztés. A be nem fizetett számla önmagában még nem csalás, de ezzel a dolog fölötti tulajdonlásodat befolyásolta.
Azaz a letiltással okozott értékvesztés az ő hibájából következett be.
A sorrend rendőrségi feljelentés, aután polgári per. Esetleg előtte bepróbálkozhatsz egy fizetési meghagyással a jegyzőn keresztül.
Ha elég kitartó vagy, és sok időt és pénzt fordítasz rá, kimondhatják hogy anyagi hátrányt okozott neked. De azzal még nem leszel a pénzednél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!