Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Samsung S23 Ultra vagy iPhone...

Samsung S23 Ultra vagy iPhone 15 Pro? Nagy dilemmában vagyok, melyiket vásároljam meg?

Figyelt kérdés
Az, hogy android vagy ios mindegy.. fotózni, videózni szeretek, ez a legfontosabb.

2023. okt. 12. 19:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

"Ha komolyan értesz a videózáshoz akkor a 15 Pro a jó választás. Az tudja a ProRES-t meg Log-ban is rögzít. Tényleg csodákat lehet csinálni a videókkal."

Én meg erre azt mondom, hogy ha komolyan értesz vagy akarsz érteni a videózáshoz, akkor az összes mobiltelefon kuka ebből a szempontból.

A mobilok arra jók, hogy előkapod gyorsan, célzol, katt, aztán zsebre teszed. Ebben viszont elég jók évek óta, főleg a csúcsmodellek.

Kb. egy éve egy filléres Pixel 6a és a majdnem 3x annyiba kerülő 13-mas iPhonem által ugyanakkor, ugyanarról lőtt képét 20 percig nézegettük, mire arra jutottunk, hogy kb. semmi különbség sincs köztük minőségben, legalábbis laikusként... (Mondjuk azt zárójelben hozzáteszem, hogy ideális fényviszonyok voltak, de szerintem így is elég impresszív, hogy egy 130 ezres telefon hozta egy 330 ezres szintjét.)

2023. okt. 13. 11:00
 12/16 Morzsi007 ***** válasza:
“Laikusként” és “ideális fényviszonyok voltak” a két kulcsszó. Szélsőséges szituációkban és pl háttér elmosódást nézve azért lett volna különbség. Van jó pár videó, amit a Pro modellekkel készítettek fenn a youtube-on. Érdemes megnézni párat, utána, lehet nem akarod a kukába dobni. Persze kell egyfajta tudás hozzá, nem elég előkapni, és portré módban összevissza rángatni a telefont, ahogy sokan használják. Meg ugye a beállítás, vágás is fontos. De ezek még mindig csak mobilok. 👍
2023. okt. 13. 11:21
 13/16 anonim ***** válasza:

"“Laikusként” és “ideális fényviszonyok voltak” a két kulcsszó. Szélsőséges szituációkban és pl háttér elmosódást nézve azért lett volna különbség"

Pontosan tudom, hogy ez a két kulcsszó. De akkor elmondom a másik kulcs gondolatot: ezeket a képeket ha nem laikusként nézed, akkor köpedelmek, MIND. Főleg a háttér elmosós dolgok, eddig az összes telefonnál kb. parasztvakítás szintjén voltak és vannak is. Én is látom, hogy a "félprofi" (?) fényképész barátom a fényképezőgépével mennyivel jobb képeket készít, pedig nem volt sokkal drágább az a készülék, mint a Pro iPhoneja. És még mielőtt: én is jobb képeket kattintok a gépével, mint telefonnal, nem csak a tudása miatt lesz jobb a kép.

Rossz fényviszonyok között a mostani legjobb telefonok is legjobb esetben alulról súrolják a vállalható minőséget. Egyszerűen nem lehet seggbe hágni a fizikát, egy telefonnak zsebbe kell férnie (jobb esetben) egy fényképezőgépnek vagy kamerának pedig nem.

Magyarul még mindig tartom azt, amit korábban írtam: el lehet verni egy millát bármilyen telefonra, akkor sem lesz megfelelő eszköz a fotózáshoz, már ha ez valakit komolyabban érdekel. Laikusként is kiveri a szemedet a különbség, ha a képeket összehasonlítod egy fényképezőgéppel.

Ha meg arra kell a telefon, hogy lehessen teljesen vállalható képeket csinálni egy nyaralásról vagy kirándulásról, vagy videót csinálni arról, hogy a kis Gézuka milyen ügyesen csúszdázik, akkor meg kb. bármi jó a középkategóriától felfele.

2023. okt. 13. 11:53
 14/16 Morzsi007 ***** válasza:

Legtöbbször normál kép méretben , nem veszel észre különbséget, ha minden oké volt exponálás közben (10x15 fényképméret). A háttérelmosás sokszor nem sikerül túl jól, de ez egy plusz fícsőr.

Én a videózásra gondoltam inkább, ami egy mobiltól komoly minőséget jelent.

Igen, csodák nincsenek, persze, hogy egy tükrös géppel, ami annyiba kerül, mint egy 15 Pro/ Pro Max, sokkal jobb képek készíthetők, minőségibb, a jóval nagyobb érzékelő és objektívnek köszönhetően egy ideig ez így is marad, de ez másra nem jó, csak fotózásra, még videóra sem annyira, a mobil viszont sok más mindenre is.

2023. okt. 13. 12:52
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

"a mobil viszont sok más mindenre is."

Hát nyilván, de ennek így nem sok köze volt a témához.

Mobilfotózásra a kérdésben említett két telefon közül mindkettő tökéletes lesz, a lencsék száma és a zoom tartomány miatt az Ultrával több mindent lehet kezdeni, de amúgy meg totál tök mindegy. Mint említettem, jó körülmények között (miért fényképeznél rossz körülmények között?) gyakorlatilag a középkategória teteje és a csúcs között nem lesz különbség laikusként. Profiként meg mindkettő okádék lesz.

2023. okt. 13. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Iphone samu mar kuka
2023. okt. 23. 00:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!