Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » (Huawei P8 Lite, android)...

(Huawei P8 Lite, android) Mennyivel kevesebb áramot fogyaszt (%-ban) a wifi kapcsolat, mint a mobilinternet kapcsolat? Értelemszerűen ugyanakkora adatforgalom esetében.

Figyelt kérdés

2023. okt. 10. 17:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha hotspotot használsz az internet megosztásához, akkor a hotspot beállitásaiban tudod kijelölni, hogy 2 vagy 5GHz legyen a wifi. Alapértelmezetten általában a 2GHz van beállítva. A csatlakozó eszközön pedig a wifi listában, bármelyik wifire nyomva, megtekintheted hogy 2 vagy 5GHz.

Azt leszögezném, hogy a hotspot nagyon sok energiát fogyaszt, akkor is ha 2GHz.

2023. okt. 10. 19:44
 12/15 anonim ***** válasza:
# 11 Az ugye megvan hogy nincs olyan hogy 2Ghz-es wifi, csak 2.4-es. Csak,hogy ne írj folyton butaságot! 😉
2023. okt. 10. 19:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat, valóban rosszúl írtam, rég használtam már wifit, 2-re emlékeztem, de most látom hogy valóban 2.4, köszönöm hogy szoltál, és mégegyszer elnézést.
2023. okt. 10. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Pont hogy a 3G fogyasztotta a legtöbbet mert a 2G és a 4G is időosztásos elven alapszik, addig a 3G-nek non stop figyelnie kellett a spektrumot. 10-20 éve emiatt sokan le is tiltották a telefonjukban a 3G-t (és csak akkor kapcsolták vissza ideiglenesen ha mobilnetezni akartak hogy növeljék az aksiidőt).

2023. okt. 10. 20:27
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 11-es! Megtaláltam, látom.

Igen, azt sejtettem, hogy sokat fogyaszt. De van egy telefonom kölcsönben, amit csak (töltések között) 2x30 percet használok (képernyő pedig legfeljebb 2x3 percig aktív (de akkor max fényerőn)), tehát úgymond tartalék energiaként tudnám használni. Ezért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam több árammennyiséget tudnék-e használni.

2023. okt. 15. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!