Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért akarhatott valaki...

Miért akarhatott valaki rajtam keresztül okostelefont vásárolni úgy, hogy megtarthatom a SIM-kártyát és kapok 30000 forintot?

Figyelt kérdés
Az imént leszólított egy normálisan öltözött, barátságos férfi, és megkért, hogy vegyek neki az ő pénzéből a nevemre a démobilnál egy telefont, melynek a SIM-kártyáját megtarthatom és még kapnék tőle 30 ezret. Azzal indokolta, hogy nem adnak neki, mert be van jegyezve valahova 3 céggel, ami miatt nem lehetséges. Nem mentem bele aztán. Nem értem a logikáját. Ha át akart vágni, hogyan akarhatta? Ha nem, akkor mire lehetett jó neki? Arra is gondoltam, hogy valami teljesen független, más, ide nem kapcsolódó dolgot akarhatott, amihez tényleg csak a segítségemre lett volna szüksége. Telefont tudna bárhol venni, pl. a juronixban. Nem értem, bocsi, ha hülye vagyok.
2023. szept. 22. 23:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
A megoldásra én is kíváncsi vagyok :) A Mediamarktban annyit vehet, amennyit haza bír vinni.
2023. szept. 23. 00:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha kihoz a nevedre egy 500k-s telefont 30.000-ért azért az egész jó üzletnek tűnik.Feltételezem hogy nem dominóban vette volna meg a telefont.
2023. szept. 23. 01:23
 3/12 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Hitelre kihozod a drága telefont, kapsz 30k-t, na de ki fizeti a hitelt?
2023. szept. 23. 01:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy előfizetéssel + részletfizetéssel megvegye valaki és egy idegen kezébe nyomja, hát ahhoz nagyon debilnek kell valakinek lenni. A kérdező nem írta le, milyen konstrukcióról lett volna szó (ha ez egyáltalán megtörtént :))
2023. szept. 23. 02:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Jól tetted hogy nem mentél bele, ahogy írták, előfizetéses telefon esetén fizethetted volna havonta a hitel-részletet, ha pedig feltöltőkártyás konstrukció lett volna, akkor se szabad belemenni, valami hátsószándék lehet emögött amit nem mondott, az feltételezhető.
2023. szept. 23. 02:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A simet meghagyta volna, hogy ha már fizeted helyette a telefont, legalább legyen min felhívni az ismerősöket és elpanaszolni hogy bedőltél a szivatásnak.

[link]

2023. szept. 23. 06:42
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha teljes áron kifizette volna a telót, plusz 30 ezret neked, akkor nem hiszem, hogy bármi bajod lehetne... sőt, imei alapján az ő telóját letilthatja a szolgáltató, ha te nem fizeted a rabláncot a sim kártyára 😃
2023. szept. 23. 07:13
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Miért "érné az meg" bárkinek, hogy ilyen kétes dologra kérjen meg valakit és még harmincezret is fizessen "csak úgy" plusszban?
2023. szept. 23. 07:43
 9/12 A kérdező kommentje:

Csak pislogtam én is. Még győzködött, hogy mennyire jó nekem a 30000. Talán annyit csinálhatott volna, hogy hitelre veteti meg, de hát abba nem (sem) mentem volna bele. Nem volt szó semmiről, mert elmentem aztán, nem foglalkoztam vele. Látom nektek sem akar leesni, hogy mit akarhatott. Én csak hiteles becsapásra tudok gondolni. Esetleg még azt csinálhatta volna, hogy meggyőz, elmegyünk, és amikor kiböki, hogy hitelre veszi, szuggerálja, hogy ha már elmentem vele, és ott a toll a kezemben, nem fogom azt mondani, hogy nem.

Volt már reggeli, buszjegy, kaja, betegség, de telefonos szerződéssel még nem jöttek. A vesztendből jöttem ki a legalsó szinten, és a Nyugati felé kanyarodtam balra. Jól öltözött, kedves, 45 körüli csávó volt. Én fehér bőrű vagyok. Próbáljátok ki! Elvégre kaptok érte 30000-et! :D

2023. szept. 23. 09:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Jól tetted hogy nem teljesítetted, amit kért és más se tegye, szerintem.
2023. szept. 23. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!