Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Bluetooth fejhallgató hang...

Bluetooth fejhallgató hang akadozás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Amikor csatlakoztatva van a gépemhez a fejhallgatóm akkor nem akadozik a hang, de amikor a telefonomhoz igen. Nem tudom mi lehet a probléma, valaki segítsen!

2023. szept. 13. 18:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A legvalószínűbb szerintem az, hogy a régi, alacsony kapacitású telefon túl van terhelve, ezért az összes műveletet nem tudja simán, zökkenőmentesen elvégezni.
2023. szept. 15. 20:58
 12/20 A kérdező kommentje:
Tizenegyedik köszi a választ és azt, hogy segítettél!
2023. szept. 17. 10:36
 13/20 anonim ***** válasza:

Szívesen.

1-es! Tényleg nem azért vesz az ember fejhallgatót (10-20-30-50-100 ezerért vagy ennél többért), hogy azt csak akkor tudja használni, ha nem megy közben a wifi. Lehet, hogy valóban javítana rajta a wifi kikapcsolása, de egy telefonnak több (sok) feladatot kellene tudnia egyszerre elvegeznie.

Nem tudom, hogy hogyan és miért hatnak egymásra a wifi és a Bluetooth jelek, de én azt tapasztaltam, hogyha ki-, vagy bekapcsolom (már nem emlékszem) a wifi-t, akkor megszakad a Bluetooth kapcsolat. Nekem is régi telefonom van: Huawei P8 Lite. Más furcsaságokat is tapasztalok. Például nem tudok egyszerre mobilinternetet használni és SIM-kártyáról hívásban lenni. Internetet igénylő alkalmazásokon keresztül tudok beszélgetni, de SIM-kártyáról nem. Anno utána néztem ennek a problémának. Más készülékeknél be lehet állítani, hogy ez ne legyen gond, az enyémnél nem.

Lehet, hogy az is segítene, hogy mobilinternetre váltasz - ha van rá módod.

2023. szept. 17. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogyha továbbra is fennáll a probléma, akkor valószínűleg új telefont kell vegyél, vagy pedig mp3 lejátszót, ami Bluetooth-ra is képes. Bár az mp3 lejátszók sem olcsók, és feltételezem, hogy nincs sok pénzed rá, mert akkor nem régi telefonod lenne.
2023. szept. 17. 13:19
 15/20 anonim ***** válasza:

"1-es! Tényleg nem azért vesz az ember fejhallgatót (10-20-30-50-100 ezerért vagy ennél többért), hogy azt csak akkor tudja használni, ha nem megy közben a wifi. Lehet, hogy valóban javítana rajta a wifi kikapcsolása, de egy telefonnak több (sok) feladatot kellene tudnia egyszerre elvegeznie."

Nem neked szólt a válasz, hanem a kérdezőnek. Nem is arról volt szó hogy egy telefonnak mit kell tudnia és mit nem.

Arra kértem, hogy kapcsolja ki a wifit amikor megy a bluetooth kapcsolat, és kiderül hogy az okozza a zavart, vagy nem. Ha az okozza (egymáshoz közeli frekvenciákat használnak), akkor már meg is van az ok, nem kell tovább keresni.

Ezért nem kell senkinek megsértődnie.

Azt értem hogy a kérdező megoldást akar, na de ha még az ok sincs meg, akkor mire?

Ő már elképzelte magában, hogy márpedig ez működni fog, mert ide ír, és neki joga van ahhoz, hogy segítsen neki mindenki.

Csak pont ő az aki a megoldást hátráltatja.

Az első válaszomta 4 féle reakciót vártam (a problémák megoldására kétféle technika létezik, az egyik a véletlenszerű próbálgatás, a másik a lehetőségek szisztematikus vizsgálata):

- kikapcsolja, jobb lett

- kikapcsolja, rosszabb lett

- kikapcsolja, nem változott

- a negyedik az, ami történt, hogy nem foglalkozott vele, illetve kib@szäsnak vette a dolgot (erről az a vicc jut eszembe, amikor a páciens az orvosnak panaszolja, hogy ha kávét iszik, szúrást érez a szemében, mire az orvos azt válaszolja, hogy előtte vegye ki a kanalat a csészéből).

Ebben a történetben nem erőltetem tovább a szerepem, elengedem a segítség szálat.

Majd később megnézem hogy milyen szuper megoldások születtek a többiektől.

2023. szept. 17. 17:58
 16/20 anonim ***** válasza:

"és kiderül hogy az okozza a zavart, vagy nem" - Csakhogy amiket ezek előtt írtál, azoknak nem ez a tartalma, hanem az a tartalma, hogy "Kapcsold ki a wifit ha a bluetooth megy, és rügtön nem fog akadni.". Tehát ebben nem volt benne az, hogy szűkítse a lehetséges hibaforrások sorát, hanem te fixen kijelentetted, hogy nem fog akadni, ha kikapcsolja. Egyedül a 8-as hozzászólásodból lehet Enyhén arra következtetni, hogy valójában arra gondoltál, hogy "kiderül hogy az okozza a zavart, vagy nem"., tehát hogy valójában a hibalehetőségek szűkítése miatt írtad ezt. Ez alapján pedig teljesen egyértelmű, hogy miért az volt a reakciója, ami, ill. hogy nekem mi volt a reakcióm.

Nyilván én is amellett vagyok, hogy egy próbát megér. Tegye meg.

A kérdezőnek: A mai napon vezetékes fülhallgatóval tapasztaltam ugyanezt a jelenséget. Igen meglepődtem, mert nem a lépésem ritmusa szerint akadozott (tehát nem a vezeték volt sérült, bár igen sokat használom (szó szerint 0-24) és sokat sérül minden egyes nap). Erősen azt feltételeztem, hogy azért akadozik, mert a szokottnál hangosabban hallgattam. Van egy alkalmazás a telefonomon, amivel a telefon maximumánál magasabbra lehet állítani a hangot. Ilyet pedig még nem csináltam, csak nagyon régen. Egyszerűen vagy a vezeték vagy a fülhallgatónak a hangszórója vagy egyéb elektronika nem bírja ezt a terhelést. Tehát az is lehet az oka az akadozó hangnak, hogy túl hangos.

2023. szept. 22. 17:35
 17/20 A kérdező kommentje:
16-os csak a telefonon van vele probléma pl. ha a gépre van csatlakoztatva akkor teljesen jó. Valószínűleg a telefonnal van a probléma, mert megnéztem más fejhallgatókkal amit találtam itthon és ezeknek is ugyanez a problémája. Szóval a telefon a problémám.
2023. szept. 23. 08:01
 18/20 A kérdező kommentje:
Túl sok a probléma a szó az előző mondatokban, bocsánat csak éjszakás melóm van ezért.
2023. szept. 23. 08:02
 19/20 anonim ***** válasza:

"megnéztem más fejhallgatókkal amit találtam itthon és ezeknek is ugyanez a problémája" - Értem. Akkor telefoncsere.

Helyesírási hibák részemről elnézve (mert megindokoltad).

2023. szept. 23. 10:01
 20/20 anonim ***** válasza:

"Nyilván én is amellett vagyok, hogy egy próbát megér. Tegye meg."

Az első rövid választól azt vártam, hogy kipróbálja, és megállapítja hogy jobb lett vagy sem. Ha akarta volna, megteszi.

De a részletes leírás ellenére sem tette meg, szóval mindegy milyen a körítés, ha a kérdezőnek saját elképzelése van, és ide csak önigazolásért jön.

2023. szept. 23. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!