Van közületek Iphon telefonnal rendelkező?
Sziasztok. Elsősorban Iphone tulajdonosokhoz szólna a kérdésem.
Egy kis előzmény:
Van egy Yetteles előfizus szàmom, ami korlàtlan internetet tartalmaz, lebeszélhetőséggel. 19 éves, még tanuló fiam hasznàlja. A gondom az, hogy pàr hónapja kimenő sms-eket szàmlàz fel a yettel, sokszor 20-25 db-ot havonta. Emiatt 2-3 ezerrel többet fizetek. Fiam sosem küld sms-t, mindig neten üzen, mint ahogy az egész csalàd. Megnéztem màr mindent, beléptem a Yettel fiókba, hátha valami el van àllítva, de semmit nem találtam. Ezt csak azért írom, mert egyszer màr volt galiba az engedélyezett mobilpiactér miatt, de azt letiltattam. Sikerült egy s màst kiderítenem segítséggel, mégpedig, hogy az Iphone, amit pàr hónapja vett a fiam, minden alkalmommal amikor beleteszi a kártyát a telefonba, úgynevetezett aktivàló sms-t küld nemzetközi irànyba. Fiam amikor suliban van, a telefonjàban van a kártya, amikor pedig haza ér, àt teszi a routerba. Reggel pedig vissza a telefonba. És így tovàbb mindennap, kivéve a hétvégéket. Mivel most szünet van, csak és kizàólag a routerben van a kártya, nincsenek is kimenő sms-ek. Na most Iphone tulajdolosokat kérdeznék, hogy tudnak-e segíteni, hogy hol, vagy hogyan lehet ezt kikapcsolni, és egyàtalàn miért van rà szükség, hogy a teló minden kàrtya cserekor sms-t küldjön?
Előre is köszönöm annak aki tud segíteni.
14 éve van iPhone, de ilyent még nem hallottam és nem tapasztaltam, hogy aktváló SMS-t küld nemzetközi irányba SIM behelyezésekor.
A készüléket kell aktiválni, de csak amikor új, vagy miután vissza lett állítva gyári állapotra. Ez pedig internet kapcsolaton keresztül történik, nem SMS-ben.
Itt a gyakorin olvastam régebben hogy van valami csalási módszer amivel tudják lopni az előfizető pénzét. Megpróbálok utána keresni, hátha megtalálom.
iPhone 5-el kezdtem azóta mindent kipróbáltam. Nincs ilyen…
Amúgy a yettelnél le lehet tiltatni nemzetközi hívást szerintem sms-t is.
Korlátlan csomag esetén a yettel el kell árulja miért számláz.
Yettel ügyfélszolgálaton érdemes kezdeni.
Másik: miért kell kiszedni a kártyát? Router/telefon be/ki ez értelmetlen. Router-be helyezett sim kártya? Mit csinál szórja a wifit a telefonnak? Más eszköznek? Erre maga a telefon is képes. De létezik e sim multi sim. Sokkal kényelmesebb megoldások is mint a kártya cserélgetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!