Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van közületek Iphon telefonnal...

Gaby17 kérdése:

Van közületek Iphon telefonnal rendelkező?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Elsősorban Iphone tulajdonosokhoz szólna a kérdésem.

Egy kis előzmény:

Van egy Yetteles előfizus szàmom, ami korlàtlan internetet tartalmaz, lebeszélhetőséggel. 19 éves, még tanuló fiam hasznàlja. A gondom az, hogy pàr hónapja kimenő sms-eket szàmlàz fel a yettel, sokszor 20-25 db-ot havonta. Emiatt 2-3 ezerrel többet fizetek. Fiam sosem küld sms-t, mindig neten üzen, mint ahogy az egész csalàd. Megnéztem màr mindent, beléptem a Yettel fiókba, hátha valami el van àllítva, de semmit nem találtam. Ezt csak azért írom, mert egyszer màr volt galiba az engedélyezett mobilpiactér miatt, de azt letiltattam. Sikerült egy s màst kiderítenem segítséggel, mégpedig, hogy az Iphone, amit pàr hónapja vett a fiam, minden alkalmommal amikor beleteszi a kártyát a telefonba, úgynevetezett aktivàló sms-t küld nemzetközi irànyba. Fiam amikor suliban van, a telefonjàban van a kártya, amikor pedig haza ér, àt teszi a routerba. Reggel pedig vissza a telefonba. És így tovàbb mindennap, kivéve a hétvégéket. Mivel most szünet van, csak és kizàólag a routerben van a kártya, nincsenek is kimenő sms-ek. Na most Iphone tulajdolosokat kérdeznék, hogy tudnak-e segíteni, hogy hol, vagy hogyan lehet ezt kikapcsolni, és egyàtalàn miért van rà szükség, hogy a teló minden kàrtya cserekor sms-t küldjön?

Előre is köszönöm annak aki tud segíteni.

2023. jún. 28. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

14 éve van iPhone, de ilyent még nem hallottam és nem tapasztaltam, hogy aktváló SMS-t küld nemzetközi irányba SIM behelyezésekor.

A készüléket kell aktiválni, de csak amikor új, vagy miután vissza lett állítva gyári állapotra. Ez pedig internet kapcsolaton keresztül történik, nem SMS-ben.

Itt a gyakorin olvastam régebben hogy van valami csalási módszer amivel tudják lopni az előfizető pénzét. Megpróbálok utána keresni, hátha megtalálom.

2023. jún. 28. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Megvan a kinenő sms? Be tudod ide másolni?
2023. jún. 28. 21:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom bemàsolni, mert nincs ott a kimenő sms-ek között. Csak a yetteles szàmlàn van feltűntetve.
2023. jún. 29. 05:04
 4/5 anonim ***** válasza:
20 hónapja vagyok iPhone felhasználó. A legújabb modellel rendelkezzem az Iphone szériából. Azaz iPhone 14 Pro Max-om van. Az iPhone 14 Pro Max előtt pedig iPhone 13 mini-m volt. De soha semmilyen formában nem találkoztam ez alatt a 20 hónap alatt nemzetközi aktiváló SMS-el. Az iPhonet egyszer kell aktíválni, amikor újra telepíted vagy az első be kapcsoláskor. De ez az aktíválás is Interneten keresztül mükődik. De semmi képpen sem sms-ben.
2023. júl. 20. 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:

iPhone 5-el kezdtem azóta mindent kipróbáltam. Nincs ilyen…

Amúgy a yettelnél le lehet tiltatni nemzetközi hívást szerintem sms-t is.

Korlátlan csomag esetén a yettel el kell árulja miért számláz.

Yettel ügyfélszolgálaton érdemes kezdeni.

Másik: miért kell kiszedni a kártyát? Router/telefon be/ki ez értelmetlen. Router-be helyezett sim kártya? Mit csinál szórja a wifit a telefonnak? Más eszköznek? Erre maga a telefon is képes. De létezik e sim multi sim. Sokkal kényelmesebb megoldások is mint a kártya cserélgetése.

jan. 6. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!