A vonaton ülve sokszor látom hogy a főiskolás és egyetemista tinik win7-es laptoppal meg drága androidos telefonnal rendelkeznek. Honnan van erre pénzük?
Nem biztos.
A laptop egyszerűen kell, a telefon se biztos, hogy drága, csak annak néz ki. A múltkor én is csak úgy körülnéztem, és a nem is teli kocsiban 6 laptopot számoltam össze úgy, hogy fel se álltam a székből. oké ebben az enyém is benne volt.
Miért kérdezed? Mert fáj, hogy másnak van? Vagy talán az internet is már luxus? Inkább ez lenne a normális élet!
Vagy menjenek vissza az őskorba, és csak füzet meg ceruzát használjanak? Ez ám a modern oktatás.
Honnan van nekik ennyi pénzük? Hát a szülő szeretné megadni a gyereknek a legjobba! (úgye milyen hihetetlen? )
Amúgy meg az igazán szegény gyerekek nem is mennek tovább tanulni, mert már előre fel van mérve az anyagi helyzet!
Egy laptom vagy egy számítógép ma már elengedhetetlen egy főiskolásnak. Főleg ha műszaki vonalon van. Hogy honnan van rá pénz? Én ismerek pár egyetemistát, volt egyetemistát, ahol tudom, hogy a család úgy köhögte össze a gép árát. Amúgy egy laptop sem sokkal drágább ma, mint egy asztali gép, és sok esetben nagyon jól jön a mobilitás, hogy a vonaton is tud dolgozni, tanulni, a koleszben, meg otthon is. Persze nem csak erre használják, hanem játékra, egyebekre is, de ha már egyszer úgyis kell, akkor miért ne?
A drága androidos telefonok nem is annyira drágák ma már. Főleg a mobilcégek hűségnyilatkozattal, magasabb havidíjjal – azaz hitelre adott – csomagjait nézve. Persze megint más dolog hirtelen felindulásból megvenni egy jó készüléket 0 Ft-ért, meg más egy év után fizetni a jópár ezer forintos díjat…
Meg persze a diákhitel is sokszor ejti át a ló túlsó oldalára a diákokat. Vannak, akik nem szorulnának rá, mégis felveszik és esetleg kényelemre, a tanuláshoz nem szükséges dolgokra, megélhetésre, bulira költik. De ez nem csak az egyetemistákkal van így, hanem azért a felnőttebb emberekkel is.
Meg persze vannak családok, ahol azért állnak annyira jól anyagilag, hogy ez ne jelentsen problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!