Jó választás az iPhone SE 2022?
#12.Qualcomm SoC esetén kötelességük is.
De nem ebből merül csak ki a frissítés, hanem főverziókban is.
"Azt tedd hozzá, hogy hivatalosan 280 ezer Ft az S22, ne szürkeimporthoz hasonlítsuk."
Igen, csak akkor meg tegyük mellé a hivatalos SE árat is. Direkt ezért írtam felváltva hivatalos és szürkeimportos árakat. Akárhogy rakod egymás mellé a kettőt, az SE a tudásához képest bődületesen sokba kerül. Azt a telefont - az Apple többi telefonjával ELLENTÉTBEN - tényleg csak az Alma logó adja el.
"Rendszerfrissítés pedig nem foglal plusz tárhelyt, ez nem android..."
Na jó, szerintem ezt a témát engedjük el. Mindegyik saját korában kicsi tárhelyes Apple telefonnak az volt a vége, hogy a telefon életciklusának végefelé kínlódás volt a tárhely miatt a használata. De egyébként teljesen tök mindegy az egész, mert 64 gigás háttértárral is elképesztően drága telefon az SE. Még egyszer: az egy frissített processzoros 8-as iPhone és slussz.
"50GB tárhely kb. 1 euró, de hogy már ez vágjon valakit földhöz..."
Nehogy már a pár tízezer forint vágjon valakit földhöz. :) Egy 13 Mini nem vagyonokkal kerül többe, mint egy ócsdi SE.
"Akkor már az S22-t nyugodtan hasonlíthatjuk a 13 minihez de ott már nem ennyire unfair az összehasonlítás."
Igen, képességben valóban jobban lehet őket hasonlítani. Mert a 13 Mini egy modern, de kicsike telefon, míg az SE egy szimplán kicsi, de szinte mindenben egy elavult telefon.
"Amúgy meg köszi hogy tájékoztattál minket arról, ha többet fizetsz jobb telefont kapsz..."
Figyu, ha offolni szeretnél, akkor inkább ne válaszolj. Az volt a kérdés, hogy jó választás-e az SE ennyi pénzért. Szerintem erre egyértelműen az a válasz, hogy nem jó választás. Az érveimet leírtam. Ár/érték arányban pocsák telefon, az az egyetlen "előnye" van, hogy kicsi, de a 12 és a 13 Mini még kisebb, miközben jóval nagyobb ennek ellenére a kijelzőjük.
"Még valami, Samsung nem fog adni olyan szintű supportot."
Köszi, ez nem érv, de látszik, hogy nem is értesz hozzá. Kérdezzek vissza cinikusan, hogy milyen support kell neked az előbb említett Tiktokodhoz? :)
"Köpi ki a telefonokat százával, és nem is olyan egységes a hardver."
Nem attól lesz jó egy operációs rendszer, hogy kevés hardveren fut. Az Apple is egyszerre kismillió telefont kénytelen supportálni, rengeteg konfigurációval. Nyilván kisebb a termék portfóliója, mint a Samsungé, de ez olyan, mintha azon hisztiznél, hogy "jaj rossz a Windows meg a Linux, mert sok féle hardveren működik". :)
"Meglátjuk ha az első fecske eléri az 5 éves kort, hogy hogyan működik ez az üzleti modell. Addig kár ezen rugózni."
Ja, azt is meglátjuk majd, hogy mennyire lesz széles a mosolyod 5 év múlva 64 gigás háttértárral. :D
Bár nem értem milyen üzleti modellen kell neked itt személyeskedve tipródni. Mi lesz 5 év múlva? Ahogy iOS-en, úgy Androidon még inkább jellemző az, hogy az appok még hosszú ideig támogatják a régi főverziókat. A Samsung meg nem egy sufnituning cég.
Gyakorlatilag akkor sem lenne egy most 13-mas droidon álló telefonnal kompatibilitási probléma, ha innentől nem kapna frissítést... nézegess körbe, hogy az appok milyen iOS és Android verziókat támogatnak. Nem ritka a 7-8, de akár 10 főverzióval korábbi rendszer támogatása is.
"Ami nekem fontos, az a kis méret, az, hogy sokáig érkezzenek még rá a frissítések és a jó akku"
<->
"Igen, tökéletes lesz neked az SE2022. Annyi, hogy az üzemideje elég rossz."
Én nem akarok már tényleg mindenkibe belekötni, de ti elolvassátok a kérdéseket, mielőtt válaszoltok?
Miért, a 13 Mininek jó akkuja van?
Ha olyan kell ami jó üzemidót hoz akkor 2017-ig kell visszamenni az időben:
Emlékeim szerint átlag 8-9 SoT is összehozható volt vele, de legalább annyi, hogy 1 napig reggeltől estéig nyomkodja az ember + másnap délelőtt is.
Nem, nem jó az üzemideje a 13 Mininek sem, de azért az SE-hez képest ég és föld és hát a kérdező nagyon más alternatívát nem is hozott fel.
Mondanám, hogy egy sima 13 jobb lenne, ami szintén picike telefonnak számít, de hát már az S22 miatt is le lettem hurrogva, hogy tepsi (kb. ugyanakkora a két telefon), szóval gondolom ez is nagy lenne.
Ezek a drain test-ek leginkább azt mutatják, hogy ha a SoC meg van terhelve az drasztikusan rontja a SE2022 üzem idejét. Egy OLED is már bőven javíthatott volna legalább egy minimálist, ez olyan hülye üzletpolitika...
Azért átlag felhasználás során(social media, YT, böngészés) annyira nem szembetűnő a különbség, mint ha valaki játszik rajta. Akkor még jól fel is hevülnek ezek a kis házzal rendelkező telefonok...
S22-re visszatérve, az árral volt a fő szempont. Nyilván jó telefon, kb. a 12 Mini-vel egy szintű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!