Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » MicroSD kártya, vagy felhő...

MicroSD kártya, vagy felhő alapú adattárolás a jobb?

Figyelt kérdés

2023. máj. 20. 20:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%

"Ha biztonsági mentés, akkor felhő. Onnan nem fog elveszni - max ha hülye vagy és elfelejted a jelszavad."

Önállóan egy példányban semmi esetre sem.

Ha fontos adataid vannak arról több példányban kell mentést csinálni különböző - elsődlegesen általad kezelt, lokális - meghajtókra.

Ráadásul egy online tárhelyre - hacsak nem te kezeled - nincs ráhatásod (pláne, ha "ingyenes").

Bármikor mondhatja a cég, hogy "bocs, de továbbra (ingyen) nem szolgáltatunk van két heted lementeni az adataidat, vagy fizethetsz havi x összeget", vagy "megsértetted a közösségi irányelveinket, ezért zároltuk a fiókodat". Arról nem is szólva, hogy az adataidba bármikor beletekinthetnek - hisz a regisztrációkor elfogadtad a használati feltételeket - hogy azzal meg mit csinálnak, az meg rajtuk múlik, neked ellenvetésed nincs.

2023. máj. 20. 21:27
 12/23 anonim ***** válasza:
19%

#6.A fejlesztő nem takarja azt is, hogy ért máshoz is az IT-n belül ez abszolút tévhit. Nem első kérdés ami alatt ezt olvasom.

Másrészt továbbra sem használják többen, mint IOS-t.

Ezt sem tudom honnan veszítek. Igazából nem kéne hülyeséget terjeszteni az az igazság.

2023. máj. 20. 21:29
 13/23 anonim ***** válasza:
15%

#11.

Adatbiztonságba ne menjünk bele, átlag user sehogy nem jár jól. Nem kell ahhoz felhőn sem tárolni, csak legyen net az adott eszközön.

Elvégre zárt forráskodú operációs rendszereket használunk döntő többségében, nem tudjuk mi van a motorháztető alatt.

2023. máj. 20. 21:30
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Jó, de mi a kérdés, mi a cél? Mert nem jelenthető ki, hogy egyértelműen jobb az egyik mint a másik, mindkettőnek más az előnye, hátránya.
2023. máj. 20. 21:41
 15/23 anonim ***** válasza:
32%

#13:

"Adatbiztonságba ne menjünk bele, átlag user sehogy nem jár jól."

Vagyis szerinted a felhasználót bután, tudatlan kell hagyni, hadd vesszen adatokat, hadd érjék (a munkahelyével, a rokonaival, ügyfeleivel együtt) adatvédelmi kockázatok, kit érdekel az (téged nem, te nem vállalsz felelősséget?)? Adatvédelmi, biztonsági tudatosság - minek is oktatják az iskolában, a komolyabb munkahelyeken - felesleges!

"Elvégre zárt forráskodú operációs rendszereket használunk döntő többségében, nem tudjuk mi van a motorháztető alatt."

"Egymillió légy nem tévedhet - együnk dögöt!"

Attól, hogy sokan zárt forráskódú operációs rendszert használnak, attól még lehet olyan (nyílt forrású) megoldásokat használni, amik növelik az adatbiztonságot.

2023. máj. 20. 21:43
 16/23 anonim ***** válasza:
50%

Felhőtárhelyben én nem bízom annyira, nem ajánlom: rendszeresen fizetni kell érte, és még így sem biztos, hogy biztonságban vannak az adataid - beüthet valami gebasz, és minden elveszik, hallottam már ilyenről!

Nem vagyok maradi, csak megfontolt, és MicroSD, pendrive, külső merevlemez - szerintem az ilyen saját fizikai eszközökön sokkal nagyobb biztonságban vannak az adatok! Nincs előfizetés, és kívülről virtuálisan még véletlenül sem férhetnek hozzá mások, csak Te látod és kezeled őket! Kilazulás, sérülés, egyéb okból adatvesztés - a fizikai tárolókkal nekem például még sosem voltak ilyen problémáim!

2023. máj. 20. 22:12
 17/23 anonim ***** válasza:
36%

Az a baj, hogy mar a telefonokba nem lehet tenni microSD-t, szoval vagy megveszed a nagyobb tarhelyu telefont, vagy elofizetsz a felhore. Nekem minden kepem külső merevlemezen van, szerintem ott van biztonsagban.

Foleg, hogy most az iCloud 4500 Ft lett 3000-rol. Lesz az meg dragabb is, jobban jarok egy külső merevlemezzel.

2023. máj. 20. 22:35
 18/23 anonim ***** válasza:
33%

"Vagyis szerinted a felhasználót bután"...

Naiv vagy ha azt hiszed, hogy tudsz tenni elleni bármit is.

Az EU mindennap harcol a tagállom felhasználóinak jogaiért, és nagyon keservesen, kis sikerrel működik a dolog. Hidd el nem a levegőbe beszélek ez az egyik szakterületem.

Userként sok esélyed nincs, a jelszavakat jelszótároló szoftverben tárolód, random generálod, az adatokat redundánsan tárolod és kb. itt kifújt a dolog. Az nagyon paranóid tudatra utal, ha valaki az adatokat azért nem másolja felhőbe, mert mások hozzáférnek... Megtehetik ezer más módon és meg is teszik, eladják ha olyan személyről van szó jó pénzért, a metadatok alapján pedig odaragasztanak az applikációkhoz.

Kvázi egy user csak egy por a szerkezetben.

"Attól, hogy sokan zárt forráskódú operációs rendszert használnak"...

Nincs alternatíva továbbra sem, lásd a 2 piaci szereplőt, az android is részben zárt és egy csomó mindenhez nem férnek hozzá a halandó emberek...

A nyílt forráskodú szoftverek meg csírájuktól fogva vannak elfojtva, vannak sikeres projekt(Mozzila, VLC, Redhat stb.) de azok vagy egy nagyon kis részterületet fogtak el jól és nincs versenytárs, vagy nem áll mások érdekében az hogy léteznek. Nyilván az oprendszer egy olyan terület, ami nagyhalakat takar, mert brutális mennyiségű adatforrás ami nyilván nem fog olyanok kezébe kerülni akik nem rendelkeznek megfelelő anyagi forrással és hatalommal(lásd Apple, Microsoft, nyílt forráskodú vonalon Canonical).

2023. máj. 20. 22:44
 19/23 anonim ***** válasza:
33%

"Az EU mindennap harcol a tagállom felhasználóinak jogaiért"

Látszólag. Valójában közben a saját pecsenyéjüket sütögetik ők is (gondoljunk a titkosításellenes intézkedésekre gondolni) - ha már az USA megsütötte előttük a sajátját.

"Userként sok esélyed nincs"

De, csak tudatosnak kell lenni. Aki meg még nem az, oktatni, felvilágosítani, mert ez az ő érdeke is.

"Az nagyon paranóid tudatra utal, ha valaki az adatokat azért nem másolja felhőbe, mert mások hozzáférnek..."

És? Nem férnek hozzá? Nem élnek vissza az oda - akár felhőtárhelyre, akár levelezési szolgáltatásba, akár közösségi oldalra - feltöltött adatokkal (tessék csak a Facebook-Cambridge Analytica botrányra, Frances Haugen vagy Elon Musk szivárogtatásaira gondolni)? Nem szigorított az EU ennek hatására az adatvédelmi törvényein, nem adtak ki egy rakat adatvédelmi bírságot ezek hatására? Ennek hatására nem növekedtek meg az európai központú, gyakran nyílt forrású, elosztott, végponttól-végpontig tartó titkosítást kínáló megoldások és az azokat használók száma?

"Nincs alternatíva továbbra sem"

Van.

"és egy csomó mindenhez nem férnek hozzá a halandó emberek"

Ezért kell számukra bemutatni az alternatívákat.

2023. máj. 20. 23:41
 20/23 anonim ***** válasza:
38%

Az SD kártyák és a pendrive-ok nem adattárolásra valóak, hanem adathordozásra! A két egyik legmegbízhatattlanabb eszköz tárolásra és sosem szabad hosszabb távon tárolni rajtuk bármit is.

A felhő alapú ebből a szempontból sokkal jobb, ha van interneted bárhonnan eléred, több biztonsági mentés készül a szolgáltató helyen, így sokkal kisebb az esélye, hogy eltűnik a fájl. Ha felhő szolgáltatás érdekel, akkor a Google One-t tudom a legjobban ajánlani. Esetleg ott van még a OneDrive, vagy akár sajátot is építhetsz otthonra vagy akár VPS-en, viszont neked kell gondoskodni a szerver biztonságáról és, hogy mit csinálsz ha esetleg kigyullad a házad.

2023. máj. 21. 02:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!