Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Létezhet, hogy a telefonom...

Létezhet, hogy a telefonom magától bekapcsol?

Figyelt kérdés

Oké, ez hülye kérdés lesz, de már tényleg érdekel.

Van egy régebbi Xiaomi telefonom, amit csak ébresztőnek használok, sim sincs benne. Reggel kinyomom az ébresztőt és kikapcsolom, mindig az ágy mellett hagyom és este visszakapcsolom.

Na most észrevettem, hogy nagyon sokszor bekapcsolva van, mikor este ágyba bújok. Először azt hittem, reggel nem kapcsolom ki rendesen, félálomban nem figyelek oda rá vagy ilyesmi, és bekapcsolva hagyom. De teszteltem és nem. Tényleg kikapcsolom reggel és este mégis be van kapcsolva, aksi persze leszívva. Az elképzelhető, hogy magától bekapcsol, vagy van egy szellem a lakásban és az kapcsolja be? :D

2023. máj. 6. 08:43
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
74%

Ezekben a mechanikus kapcsolókban idővel átvezetés tud kialakulni, amitől a működés bizonytalanná válik. Olyan is van, hogy nehéz bekapcsolni, de ennek fordítottja is lehetséges.

Aki szeretne a jelenséggel találkozni és fizetni a kapcsoló cseréjért, annak csak azt tudom ajánlani, hogy rendszeresen erőből nyomogassa azt a szerencsétlen kis gondot.

2023. máj. 6. 09:06
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
48%
Vagyis cseréjéért, illetve gombot.
2023. máj. 6. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:
48%
Ha be van állítva ébresztő, akkor magától bekapcsol, hogy meg tudjon szólalni. Persze ha van benne elég szufla. De csak erre inkább vegyél egy vekkert, az megbízhatóbb.
2023. máj. 6. 09:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Ezek szerint meghibásodhat úgy a bekapcsológomb, hogy magától bekapcsol, húha.. ez elég creepy.

#3 nem hiszem, hogy emiatt kapcsol be, mert mindig egyszeri ébresztést állítok be, mikor kinyomom, inaktiválódik...

2023. máj. 6. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!