Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonon el tud romlani a...

A telefonon el tud romlani a gyorstöltés?

Figyelt kérdés

Múltkor nedves törlőkendővel áttöröltem, ezután kiírta, hogy ne rakjam még töltőre, mert nem száradt ki teljesen (valószínű véletlen a töltő csatlakozójához is került, de nem direktbe bele). Ezután sokáig nem akart elmúlni ez az értesítes, ezért újraindítottam a telefont,vártam, de nem jött fel újból, engedte tölteni.

Sajnos csak napokkal később tűnt fel, hogy nem működik a telefonon a gyorstöltés, ezért nem tudom, hogy okozhatta-e ez, vagy valami más áll a háttérben. A töltővel/vezetékkel nincs gond, másik eszközön vitte a gyorstöltést is.

Létezik, hogy a korábbi nedvesség miatt nem működne a gyorstöltés? (A sima teljesen problémamentesen működik.)

2023. máj. 4. 23:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem csak akkor nehézkes, ha koszos a töltő csatlakozója vagy a bemeneti.
2023. máj. 5. 00:25
 2/3 anonim ***** válasza:
63%
Ha az akku gyengül idővel letiltja a gyorstöltést, hogy kímélje.
2023. máj. 5. 07:14
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
83%

Az USB-kábel adatvezetékei szükségesek a gyorstöltés engedélyezéséhez, kétfelől is.

Ha csak 5 V és emelt áramú, azt a dugasztáp jelzi a telefon felé, hogy szabad rá terhelni nagyobb árammal.

Ha emelt feszültségű is, a telefon utasítja a dugasztápot, hogy megemelheti a feszültséget, illetve itt kétirányú biztonsági kommunikáció is történik általában. (Többféle technika részletezésébe nem mennék bele, mielőtt valaki belekötne, próbálok rövidíteni, de a lényeget is érzékeltetni).

Tehát a csatlakozó korróziója problémák forrása lesz, talán már látszik is benne a zöld rohadás (patina).

Enyhébb esetben (és még idejében) kontakt spray, kiöblítés, ecsetelés segíthet, de legjobb cserélni az aljzatot.

Meg eleve átnézni, hogy mi akar még szétrohadni és idejében intézkedni.

Nyilván lehet a szerencsére is bízni, majd kiszárad és hátha. Vagy hátha ráfázik valaki, ez már egyéni dolog, én csak szóltam előre.

2023. máj. 5. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!