Ha gyorstöltéssel töltöm a telefonom (55w) akkor az árt az akksinak ha nem töltöm fel 100%-ra vagy az ha 100%-ra feltöltöm?
Igazából lehet ezt mikromenedzelni és csak X százalékig töltögetni, de felesleges, lehet nyersz rajta valamennyit, de azt el is veszíted mert egyértelműen nem 100% ról merül a telefonod és annyival kevesebb ideig tudod töltés nélkül használni.
Amire érdemes jobban figyelni hogy ne hagyd a tűzforró autóban, napon, radiátoron stb stb ami nagyon felmelegítené a telefont, mert annak viszont nagyon nem örül az akku
#2 én ezt már annyiszor hangsúlyoztam, amikor valaki mondja, hogy 20-80% között használja a telefont, mert úgy 2-szer olyan hosszú lesz az akku élettartama. Igen, de közel fele annyit használsz egy ciklus alatt, persze hogy 2-szer annyi lesz 😂
Valóban kisebb az akku degradációja ilyen használat mellett, de cserébe kevesebb ideig tudod használni egy töltéssel a telód.
Ezt most egy olyan telefonról írtam ami 2 éve 15-100% között van használva. És még mindíg bírja. 😀
(15 alá csak azért nem engedem, mert tuti hogy olyankor kell elmennem valahova, amikor már majdnem kikapcsol...)
"Sok teóriát hallottam munkatársaktól hogy az árt neki ha 100%-ra feltöltöm"
Gondolom ezeknek a kollégáidnak hosszú távú személyes mérnöki tapasztalata van a xiaomi mi 11 gyorstöltésével kapcsolatosan.
Kb. tízezer ilyen kérdés van már erről a témáról itt a gyakorin, és az évek során elkoptak ezek a ne merítsd le és ne töltsd fel dolgok, amióta az akkukat gyártók és a töltésvezérlőket tervezők finomra csiszolták a technológiát.
Eljutottunk oda, hogy mára már önállóan képesek ezek a dolgok működni. Anélkül hogy rettegned kelljen hogy kárt okozol az akkunak a használati szokásaiddal.
Köszönöm a sok választ! Kicsit aggódtam amiatt hogy ez a lehetőség még fennáll de akkor nyugodtan töltögetem továbbra is.
#4 Nem a kollégáimnak nincsen mérnöki tapasztalata de 4-ből 2-nek is ilyen telefonja van, és már egy ideje használják, ezért vettem fontolóra hogy lehet igazuk van. De ha komolyan is vettem volna a ,,mérnöki zseniket'' akkor most nem beszélgetnénk itt ^^ .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!