Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem árulnak már nyílt...

Miért nem árulnak már nyílt bootlaederes androidos telefonokat?

Figyelt kérdés

Én még emlékszek azokra az időkre amikor lehetett össze vissza telepítgetni a telefonokat.

Mostmár mindent zártan adnak el. Ha fel akarsz rakni egy rom-ot, akkor először ki kell nyitni a bootloadert. Ami nem egyszerű, szinte lehetetlen.

Miért? Ha valaki ilyen telefont vesz, az tudja hogy mit kockáztat...

Régi samsung-okon 20 féle romot kipróbáltam, ha valami hiba volt, simán visszaraktam az alapot.

Ezt ma már nem lehet megcsinálni.

2023. ápr. 2. 19:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%

"Miért árulják zárt bootloaderrel?"

Mert manapság már van olyan kifinomult az android, hogy nem kell otthon romokat főzni a telefonra, hogy normálisan tudd használni. A jailbreak meg a szanaszét rootolás még 2011-15 körül ment "nagyot", de akkor is csak egy szűk réteg foglalkozott ezzel. Azóta pedig még tovább zsugorodott ez a szűk réteg.

Másrészt a gyártó sem nézi jó szemmel, ha a saját rendszerét futtató telefont így-úgy buherálják, mivel veszélybe sodorhatja a rendszer biztonságát (pl. talál egy sebezhetőséget, és rosszindulatúen használja azt - pár millió mobil botnetként használva azért már képes egész szép összegeket hozni a konyhára...).

2023. ápr. 2. 21:58
 22/31 Mr.TECH ***** válasza:
54%

Hogy miért, azt már előttem páran megválaszolták. De leírom én is, hogy egy átlag júzernek NEM kell ROM-ot cserélnie a telefonján, a néhány ember kedvéért meg nem fogják nyitott BootLoaderrel árulni a telefonokat. Amúgyis, minden gyártónak az a célja, hogy az ő felületüket használd, ha másik Androidot tennél rá, akkor elveszne ez a haszon.

Bár a noname olcsó telefonokon lehet, hogy ki tudod nyitni a beállításokból is, anno egy occó iLike-on a fejlesztői beállításokban kitudtam nyitni a BootLoadert, aztán bootmenüből már elnavigáltam, és újra tudtam húzni a rendszert.

2023. ápr. 2. 22:08
 23/31 anonim ***** válasza:
69%
Biztonsági okokból nincs nyitva a bootloader
2023. ápr. 2. 22:25
 24/31 anonim ***** válasza:
66%

Annak a néhány ezreléknyi marharépának akinek erre "szüksége" van, nem csinálnak nyitott telefont, mert nem éri meg.

Főleg azért nem, mert a sok eszetekkel nekimentek a telefonnak, össze-vissza-szétkonfigoljátok, nekiálltok használni és persze jön a vírus, meg a támadások, lopják a jelszavaitokat, adataitokat. És mi történik? Nem magadra leszel mérges, hogy nem kellett volna tátott szájjal rohangálni nyitott bootloaderrel, hanem mindenki más lesz a hibás, de főleg a telefon gyártója. Egyik gyártó sem hülye hogy ezt bevállalja. Ha hülye akarsz lenni kisfiam, akkor legyél hülye egyedül!

2023. ápr. 3. 07:42
 25/31 anonim ***** válasza:
62%

"Mert nekem gyanús hogy te még nem kértél semilyen kódot a saomitól, és ha kérnél, nem biztos hogy kapnál."

Milyen kódot kellene kérnem? Kérlek szépen eddig 5 Xiaomi telefon bootloader-ét nyitottam ki, köztük én 3 telefonomét (Redmi Note 3, Redmi Note 5, Redmi Note 10). Nem, nem kódot kell kérned.

"Írd le pontosan a folyamatot. Hogyan unlockoltad a saomi telefonod?"

Telefonon belépsz a Xiaomi account-al. Letöltöd a weblapjukról a hivatalos unlock programot. Abba is belépsz ugyanazzal a programmal. Kiírja hogy indítsd újra a telefont recovery módba és dugd fel a gépre. Vagy kiírja hogy hány nap múlva nyithatsz bootloader-t, vagy ha már nyithatsz, akkor egy kattintásra indítja. Ennyi a folyamat.

2023. ápr. 3. 07:42
 26/31 anonim ***** válasza:
62%
"ugyanazzal a programmal" helyesen: ugyanazzal az account-al
2023. ápr. 3. 07:43
 27/31 A kérdező kommentje:

Nehéz felfogni a kérdést.

100 féle telefon van. Néha árulhatnának olyat is ami alapból nyitott bootloderrel jön.

Dehát itt mindenki a saomiról beszél. Előbb utóbb azt is letiltják mint a huaweit.

És ezek a magyar csúcstelefonok. Kínai szutykok. Ok a samsung koreai dehát mi a különbség semmi.

2023. ápr. 3. 08:08
 28/31 anonim ***** válasza:
De miért kellene nyitottan árulni? Én ezt nem tudom felfogni....
2023. ápr. 3. 08:22
 29/31 anonim ***** válasza:

így van, van 100 féle telefon, 3-4 gyártótól, akiknek azért van annyi telefonjuk, hogy a vásárlói rétegeket lefedjék vele.

kérdező, nekem sanszos, hogy most találtál rá valami cikkre, és most úgy gondolod, mindent is tudsz...pedig minden mindennel összefügg így vagy úgy.

szép elgondolás a nyitott bl-es telefonok árulása, de praktikai haszna kb 100'000 emberből 1 számára van.

2023. ápr. 3. 17:37
 30/31 anonim ***** válasza:
Minek nyitott bootloader olyan embernek aki vpn-el akar vírus ellen vedekezni. Ha valakinek kell ki tudja nyitni.
2023. ápr. 3. 18:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!