Miért nem árulnak már nyílt bootlaederes androidos telefonokat?
Én még emlékszek azokra az időkre amikor lehetett össze vissza telepítgetni a telefonokat.
Mostmár mindent zártan adnak el. Ha fel akarsz rakni egy rom-ot, akkor először ki kell nyitni a bootloadert. Ami nem egyszerű, szinte lehetetlen.
Miért? Ha valaki ilyen telefont vesz, az tudja hogy mit kockáztat...
Régi samsung-okon 20 féle romot kipróbáltam, ha valami hiba volt, simán visszaraktam az alapot.
Ezt ma már nem lehet megcsinálni.
Akkor módosítom a kérdést.
Írsz egy emailt a saominak, lekéred a kódot, aztán hogyan tovább?
Mert nekem gyanús hogy te még nem kértél semilyen kódot a saomitól, és ha kérnél, nem biztos hogy kapnál.
De ha kapnál, nem tudnád használni.
Írd le pontosan a folyamatot. Hogyan unlockoltad a saomi telefonod?
Az mi.com a Xiaomi tulajdona:
A saomi csak egy kínai gyártó, pont úgy mint a huawei meg a samsung.
És még mindig nem ez a kérdés.
Miért árulják zárt bootloaderrel?
16: Itt vagyok, és még a bankszámlámon is annyi van amennyinek lennie kell. Hogy mi a titkom? Megválogatom, hogy mit és honnét szerzek be, milyen oldalakat látogatok, meg hasonló kis apróságok.
Kérdező: Mégis mi a francnak? Ha neked ez szempont, majd nyitod magadnak, meg leszel kedves olyan eszközt választani, amin ez megoldható. Nekem is sikerül immáron egy évtizede megállás nélkül. Az viszont aggasztó, hogy mennyire nem is vagy képben ezzel az egésszel, és mégis megpróbálod osztani az észt. A Xiaomi telefonok bootloaderét egy erre a célra, a gyártó által kiadott szoftverrel tudod nyitni, miután legalább 1 hétig a Mi fiókodhoz volt társítva az eszköz. Még mindig barátibb megoldás mint mondjuk a Samsung féle e-fuse, vagy a Sony féle DRM mizéria anno. Ráadásul ezt elég egyszer megcsinálni, utána mindig nyitva lesz míg nem zárod vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!