Nagyon buta vagyok az elektronikához, szóval ha valami alap dolgot kérdezek akkor elnézést. van dewalt 18v akksikhoz usb átalakító, ami olyan kicsire alakitja le a feszültseget, hogy telefont lehessen vele tölteni. na most a kérdésm az, hogy ez (?)
"5000 miliamperes telefont?"
Ilyen nincs. Ah van, esetleg mAh.
18 V x 5 Ah = 90 Wh tárolt energia.
3,8 x 5 Ah = 19 Wh
Szerinted? Konverziós hatásfok legyen mondjuk 80-90 %.
Igen, csak én nem vagyok válaszológép és ha nem akarsz tanulni, akkor nem segítek.
Ha nem bírod elviselni, hogy szeretek okoskodni is, akkor nem segítek.
Szemre is láthatod, hogy az egyik nagyobb darab, bizonyára több energiát tárol.
Ugyanakkor azonos kémia (Li-ion), tehát a tömegre vetített fajlagos tárolóképesség nagyjából azonos.
Így kell kiszámolni: 18V * 5 Ah = 90Wh (ennyi a tárolt energia)
5V * 5000mAh = 5*5Ah = 25 Wh (ennyi energia fér a telóba)
Persze van némi veszteség töltésnél, úgyhogy nagyjából 3x tölthetsz amennyiben 100% töltöttségű a 18-as akksi és nincs leharcolt állapotban.
A mai telefonoknál, illetve az 5 Ah kategóriában a bemenő USB 5V DC-konverziós töltésszabályzóval kerül át az akku szintjére.
A mai telefonoknál, illetve az 5 Ah kategóriában 3,8 v névleges feszültséggel számolhatunk. Vagy üsse kő, legyen 3,85. (Nem véletlenül, nem írtam 3,7 V-ot.)
Tehát a 2. hozzászólómnak igazam van.
Van olyan régebbi telefonom, amiben lineáris / disszipatív töltésszabályzó van, de ilyet 1 A töltőáramig szokás csak alkalmazni. Nagyobb áramon sokat fűtene ez a megoldás. Tehát nem lehet úgy számolni, ahogy az 5. beiratkozó tette.
Akárhogy nézem, a 2. hozzászólómnak igazam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!