Hol lehet venni ilyen áramkört?
Az inverterek nem működnek ilyen tág bemeneti tartományban, 0V eleve hülyeség.
2V is hülyeség.
Egyrészt az elektronikának van egy alsó működési határa, ráadásul minél kisebb a feszültség, annál nagyobb áram szükséges, ugyanannyi teljesítményhez.
Legyen például 100 W bemeneti igény:
5 V --> 20 A
30 V --> 3,3 A
Step up DC-konverterek vannak egyébként, de arra is érvényes.
Step-up áramkörből csak dc-dct találtam.
Az se baj ha 7-30Vig működik.
Az az elképzelés hogy ha pl.12V DCt kötök rá akkor 7V lesz a kimeneten (csak mondtam egy számot) és ha 24V DCt kötök rá abból legyen 15V AC (most is csak mondtam egy számot nem baj ha nem pont annyi)
Az a légyeg hogy a többféle bemeneti feszültséggel működjön és azzal egyenesen arányos legyen a kimeneti fesz.
Step up DC-konvertert nyilván úgy értettem, hogy DC-t konvertál DC-re, majd utána kötnéd az invertert, ami DC --> AC.
Nem mintha szívesen támogatnék agyament dolgokat.
Nagyon nem mindegy az sem, hogy négyszögjelet akarsz vagy mit, milyen frekvenciát?
Legfőképp pedig hülyét kapok az olyan elektronikai kérdésektől, amikor titkoljátok a felhasználási célt, ami pedig nagyon is lényeges tud lenni, miután erre a szakmára különösen érvényes: a cél határozza meg az eszközt.
Az is tény, hogy gyakran kiderül, nekem van igazam, mert ilyen esetekben általában rosszul közelítik meg a célt a kérdezők, irreális dolgokat találnak ki, hogy finoman fogalmazzak.
"átalakítja váltakozó feszültségre"
Hány volt, hány amper, hány hertz?
0V-tól működőt ne keress, mert abból örökmozgót és ingyen energia gépet lehet csinálni ami vitatható :)
"pl.12V DCt kötök rá akkor 7V lesz a kimeneten (csak mondtam egy számot) és ha 24V DCt kötök rá abból legyen 15V AC"
Foglaljuk össze az eddigieket, soxor olyan nehezen lehet kihúzni a kérdezőkből hogy mit akarnak.
Fokozatmentesen változtatható AC tápra van szükséged?
Vagy akár nem fokozatmentes is megteszi a gyakran használt feszültségekkel? A terhelőáram lényegtelen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!