Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a gond a Mediatek processzo...

Mi a gond a Mediatek processzorokkal? Egy csomoan azt mondják felejtsem el és Snapdragont válasszak.

Figyelt kérdés
2023. febr. 23. 07:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%

Régen rossz híre volt a Mediatek processzoroknak, de ez is csak azért volt, mert jellemzően az alsó szegmensnek gyártottak processzorokat. Olcsó telefonba olcsó processzor kerül, amiből azt a következtetést vonták le sokan, hogy ennyit tud a Mediatek.

Mostanában elkezdtek beszállni a közép és a csúcskategóriába és nem rosszabbak mint a velük egy kategóriás Snapik.

2023. febr. 23. 09:41
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyik gond az volt régebben, hogy szinte minden driverük zárt forráskódú, és nem szokták kiadni, szóval 1-2 év support után az MTK-s teló egy halott készülék lett. Gyártói oldalról is talán könnyebb volt Snapdragonos készüléket támogatni, custom rom oldalról pedig egyértelműen egy zsákutca, de ez csak egy szűk réteget érint (pl. engem). Hálózati routereknél echte ugyanez a mentalitás egyébként.

A régi MTK-s chipekben sokszor megbízhatatlan volt a GPS vevő vagy a hálózati modem.

A GPU-juk ha jól tudom, nagyon közel áll az ARM referencia hardvercsaládjához, nincs rá kapacitásuk, hogy azt is optimalizálják, mint ahogy az Apple vagy a Qualcomm teszi azt (többi architektúra passz).

A procijaik nem tudom, milyenek. Szerintem vannak jó procijaik, és egyértelműen olcsóbban adják az adott spect, hiszen egy csomó budget teló ezt használja.

A modern hw nem tudom, milyen, nem követem annyira. Vsz. irreleváns a különbség, hacsak nem csinálnak olyat, mint a Samsung, hogy egy készülékből van 2-3 féle változat különböző SoC-kal. Telefont veszel, nem vasat. Snapdragon flagshipből is volt telefonforralós nem olyan rég, ennek inkább egyedileg érdemes utánanézni, mintsem hinni a mémeknek. Mondom ezt úgy, hogy a prioritásiam miatt szinte teljesen elkerülöm a gyártót.

Itt egy cikk, amit találtam:

[link]

Ebből azért az jön le, hogy vagy árban, vagy a fejlesztési ciklusok eltolódása miatt azért olykor kiadnak versenyképes chipeket is, de úgyis jön majd valaki, aki megmagyarázza, hogy nem is úgy van az.

2023. febr. 23. 10:13
 13/24 anonim ***** válasza:
Supporthoz még annyi, hogy az Android architektúrája is sokat változott ilyen szempontból, meg gondolom a driverek érettségi szintje is javul, szóval ma már talán jobb a helyzet. Azt tudom, hogy a Xiaomi több, jellemzően MTK chipes szériát.is futtat, és náluk azért a 2-3 év support meg szokott lenni, extrém bugok nélkül.
2023. febr. 23. 10:24
 14/24 A kérdező kommentje:
Viszont akkor hogyan tudom eldönteni hogy ebből a háromból melyiket vegyem meg? Ráadásul több mobilt azért vetettem el mert nem Snapdragon, akkor lehet mégsem kéne elvetni? És még Xiaominak se kellene lennie feltétlenül...
2023. febr. 23. 11:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vegyél inkább Galaxy A52s-t. Ugyanannyiba kerül, mint a Note 11 Pro +, csak sokkal jobb :D
2023. febr. 23. 11:37
 16/24 A kérdező kommentje:

Sőt ami nem cseppálló azt elvetettem mert gyakran használom esőben. Ezzel a 12-es széria összes tagja eleve kiesett, kivéve a Xiaomi 12T Pro 5G 256 12.

De ez valós adat, tényleg a 12-es széria többsége nem cseppálló kivéve ez az egy?

2023. febr. 23. 11:40
 17/24 A kérdező kommentje:
De úgy néz ki csak a kamerája jobb valamivel és a proc 732g helyett 8+gen1. Ez mit jelent? Jogos hogy ezek miatt 90 helyett 230-250 ezer forint???
2023. febr. 23. 11:49
 18/24 A kérdező kommentje:

Nézem ezt a galaxis amit írtál arukereson nincs de média markban van. Tényleg sokkal jobb?

A másik, 150 e Ft de a reyol.hu-n csak 90 000 Ft. Az valami átverés?

2023. febr. 23. 11:54
 19/24 A kérdező kommentje:
Ja látom az használt...
2023. febr. 23. 11:54
 20/24 anonim ***** válasza:

[link]

Megveheted Media Marktban is, vagy a Samsung boltban (vagy olcsóbban valami kétes helyen, de azt csak saját felelősségre :P).

Ez Snapdragon 778G, elég erős proci, kamerában sem rossz, szoftveres támogatása is hosszabb, mint a Xiaomi-nak, középkategóriában szvsz az egyik legjobb vétel.

2023. febr. 23. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!