Mi a gond a Mediatek processzorokkal? Egy csomoan azt mondják felejtsem el és Snapdragont válasszak.
Ez kb olyan mint az intel-amd cicaharc. Valakinek a kék logó a szimpi van akinek a piros
Tök mindegy. Főleg ha 50e ft-os telefonről beszélünk
Nekem az a fura hogy a 150 ezer forintos 256 gigás Xiaomi redmi Note 11 pro plusz mediatek dimensity 920 CPU: Mali-G68 MC4.
A nem pluszos snapdragon 695 CPU: Adreno619 és csak 114 ezer forint. De csak 128 gigás.
A Xiaomi rendmi Note 10 pro 256 8 giga csak90 ezer forint és sapdragon 732G GPU: Adreno618
Én nem tudok választani.
Note10 esetén csak 10 ezerrel olcsóbb a 128 gigás így 128 és 256 os közül egyértelműen a 256 ost választanám.
A Note 11 az meg 114 000 Ft , azt hinnem érdemesebb inkább azt választani a tíz helyett, viszont akkor már inkább a 256 gigás Note 11+, 150 ezer forintért, csakhogy az nem Snapdragon hanem mediatek...
Tehát akkor hiába a plusz el kell felejteni és két választás maradt?
Note 11
A nem pluszos snapdragon 695 CPU: Adreno619 és csak 114 ezer forint. De csak 128 gigás.
A Xiaomi rendmi Note 10 pro 256 8 giga csak90 ezer forint és sapdragon 732G GPU: Adreno618
Akkor már csak az a kérdés hogy mit pluszt ad ez a sima 11 es plusz 25000 Ft ért? A kevesebb memória drágábban ugye nem fő szempont
Azért a Dimensity széria nem rossz, és a 920 konkrétan jobb teljesítményű, mint a Snapdragon 695.
A Mediatek rémhíre az ilyen Helio P akárhányas förmedvények miatt van inkább.
Papíron nagyon jók az MTK processzorok, rengeteg mag, nagy sebesség, stb.
A probléma az, hogy csak az excel táblázatokban vannak partiban a snapdragonokkal, a valós felhasználás alatt általában kb 50% teljesítményt hoznak.
A kérdés tehát az, hogy amire te akarod használni, arra elég e a gyengébb teljesítmény.
Szerintem amire én használnám arra mint három jó itt inkább arról van szó hogy melyik a jobb ár teljesítmény arány
.
Mert ha a kicsit drágább sokkal jobb akkor inkább azt választanám akkor mégis ebből a háromból.
Egyedül a 128 as Xiaomi redmi Note 10 prot vettem el mert az csak annyival olcsóbb mint egy 128-as ad kártya de a ramja is kisebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!