Mi okozhat olyat, hogy egy Messengeren iphoneról küldött kép nem minden androidos telefonon nyílik meg?
Reggel csináltam egy fotót, amit elküldtem pár ismerősömnek messengeren.
Páran panaszkodtak hogy nem látják a képet, nem tudják megnyitni.
Nekem az a fura hogy pl valaki samsung telefonon nem látta, másik ismerősöm szintén samsungon látta. Xiaomi ugyanez.
Egyik ismerős mondta hogy a céges iphoneján azonnal látta, a saját androidos telóján csak percekkel később lett elérhető.
Ezt mi okozza? Hogy küldjek képet úgy hogy minden készüléken megnyitható legyen egyből?
Őszintén szólva úgy, ha erre nem a Facebook Messengerét használnátok. Tele van bugokkal, és a fejlesztők rá se b.sznak.
Ott a Viber, Telegram, a Google Chat, Signal, Kakaotalk, csak hogy pár ffényévekkel jobb alternatívát említsek.
Kivétel nélkül minden ismerősömmel messengeren chatelek, ők is az ismerőseikkel, nem fogok más appokat leszedni és másokat is “kényszeríteni” erre.
Amúgy egyszer egy ember kedvéért szedtem le a vibert, borzalmas volt :D
Elvileg megnyithatónak kellene lennie.
Hogy a konkrét esetben mi volt a gond, azt mi nem fogjuk tudni kitalálni.
mióta kb. 2 hónapja panasz van a Messenger appra , azóta nem frissítem, nálam működik rendesen.
Ha majd nem lesz rá panasz, azután fogom engedni a frissítést.
Most akkor pontosan mi a hiba? Meg sem kapják, vagy nem tudják megnyitni?
Ha nem kapják meg, akkor a messenger a sz.r. Nálam is ez van, vacakol mostamában a szokásosnál is jobban.
Ha megkapja, de nem tudja megnyitni, akkor állítsd át a fájlformátumot az ájfónon!
Beállítások -› Kamera -› Formátumok -› Leginkább kompatibilis
Ha ide állítod, akkor jpg-ben fog fotózni a telefon. Viszont így nagyobbak lesznek a fájlméretek. Ha a nagy hatékonyságúra állítod, akkor HEIC-ben fogja menteni a fotózott képeket. (a letöltötteket továbbra is abban amiben letöltöd)
Illetőleg a Beállítások -› Fotók -› Legaul Átvitel
Itt ha automatikusra van állítva, akkor a HEIC-et küldéskor átkonvertálja jpg-re és úgy küldi el. Ha az eredeti megtartására van állítva, akkor a HEIC képet küldi el. Ezt meg nem biztos, hogy olvasni tudja a fogadó készüléke. Windózra is kell egy progi hozzá hogy rendszer szinten olvasható legyen.
Annyit írtak hogy “nincs kép” vagy “nem látom a képet”. 🤷♀️
Köszi, megnézem a beállításokat amiket írtál. (Amúgy windowsos gépen böngészőben nálam semmi baja a képnek)
OK.
Próbálj nekik küldeni HEIC-et és JPG-t is, tesztjelleggel.
Nálam is előfordult, hogy a kép nem ment át csak a szöveg és értetlenül írtak vissza. Először azt hittem hogy lassú a mobilned, de a telekomos optikán sem vitte át a 2 megás képet :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!