Magyarországon ennyire jól megy ennyi embernek, hogy minden 2. embernek iPhoneja van?
Azt senki nem írta le, hogy piszok jól tartja az árát, és a következő iPhone vásárlása már nem olyan vészes árban.
Illetve meg lehet nézni az olcsó S23-mas árakat is...
Mennyire “jól”?
100ezerért vettem nemrég használtan, szerintem abszolút nem sok érte. Nem vagyok gazdag.
Én most egy Iphone 13 pro maxot használol. Elődje egy 11 pro max volt.
A 11-est eladtam, és amíg használtam gyűjtöttem pénzt a 13ra.
Ezt majd a 15 ultra váltja, arra is gyűjtögetem a pénzt.
Így 2 évente megengedhetek magnak új Iphone-t.
Van, aki kocsmázni jár minden nap. Van aki cigarettázik minden nap. Van, aki ezt a kettőt együtt tolja minden nap.
Nem mindegy egyes embereknek ki mire költi a pénzét?
Annyira jellemző Magyarországon a másik zsebében turkálni. Mintha ettől lenne teljesebb az élet.
Szánalmas.
#34 vagyok.
#35. Én nem dohágyzom. Nem alkoholizálok.
A havi megtakarításom inkább nem kötöm az orrodra, de hidd el vígan félre tudok tenni.
Mellesleg.
A 11-et anno eladtam 230 ezerért, a 13-at megvettem 550 ért. Azaz havi 15 ezret kelett félre tennem rá.
Majd mikor a 15 ultra kijön, az infláció miatt ( lásd s23U ) most 700 ezerre tippelem. A 13-at eladom 300-ért. Azt hiszem most tart a használt ára kb 350-400 ezernél. Vagyis 400 ezret kell spórolnom. Ez 2 év alatt havi 17 ezer.
Szóval nem értem, hogy matekoltál ki 26 ezret.
Nekem nincs semmilyen káros szenvedélyem, de szeretek viszont aktuális kütyükkel rendelkezni. Azt hiszem egy kicsit más mintha azt a havi 17 ezret elbagóznám, vagy el innám.
De bagó. Számoljunk kicsit.
Egy csomag cigaretta mennyi is most? 2000 forint? Egy legyünk jó indulatúak és számoljunk 1 csomagot 2 napra. Az 30 nap alatt 15 csomag cigaretta. Az 30 ezer jó Magyar forint.
Vagy vegyük az italt. Ugyanez. Vagy vegyük azt ha valaki minden hétvégén bulizni megy. ( Amivel semmi baj nincs )
Mondhatnák ezer példát, hogy ki kire költi azt amiért megdolgozik.
Én Iphone-ra. De ugyanígy vagyok laptoppal, okosórával, stb.
Nem fogok egy szolgáltatónak se fizetni csak azért x ezret havonta, mert úgy olcsóbb a telefon.
Ahogyan banknak sem.
Én azt vallom, ha van rá megveszem. Ha nincs, nem veszem. Iyen egyszerű.
Ha mindenki eképp gondolkozna, mindenki járhatna drága telefonnal a zsebében. Csak mindenkinek mások a preferenciái.
Egyrészt igazad van, nem számoltam bele a mostani értékét.
Másrészt a kritikám nem minden iPhone-tulajdonosnak szólt, csak akiknek más nem fontos, csak a logó a hátulján, és ilyenekből elég sok van szerintem.
Akinek csak a logo fontos, az azért fizet. Mellesleg a Te pénztárcádból fizeti?
Ugye, hogy nem. Ha need azt mondanák, hogy csak a márka miatt vetted a tepefonod vajon mit mondanál rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!