Magyarországon ennyire jól megy ennyi embernek, hogy minden 2. embernek iPhoneja van?
Magyarországon az iPhone olyan, mint a Hell meg a cigi.
Ha kajára nincs pénz is, de ezekre van.
Hát azért elég nagy túlzás az, hogy minden második embernek az van.
Viszont azért lássuk be, hogy jelenleg a legolcsóbb, még gyártás alatt lévő, újonnan kapható modell, szürke importból (árukeresőn a legolcsóbb) már kapható 184 ezerért (iPhone SE 2022), de az iPhone 12 is megáll 240 körül. Na, most ezt elhozni egy előfizu mellé, vagy megvenni részletre nagyjából mindenkinek megy. Egy középkategóriás (pl. az A53) is a legeslegolcsóbb helyről is 129. Egy megbízható kereskedőtől meg 160 körül van.
Plusz akkor még vedd hozzá, hogy az Apple cuccainak elég nagy használt piaca van, plusz rohadt nehéz megkülönböztetni a modelljeiket ránézésre, ha nem tudod mit keress. Egy iPhone 11 és egy 12 tök ugyanúgy néz ki. A 13-nál egy picit keskenyebb a notch, de aztán a 14 megint full ugyanolyan, mint a 13. Egy 11 Pro is ránézésre simán lehetne 12 vagy 13 Pro is.
Én csak azt nem értem, hogy miért mindig az iPhone tűnik fel az embereknek?
A Samsung is rendelkezik ilyen drága modellekkel. Azt mégse kérdezi meg senki: "Magyarországon ennyire jól megy ennyi embernek, hogy minden 2. embernek k*rva drága Samsungja van?"
"#24 Szerintem Android terén sokkal tudatosabbak az emberek, és nem, vagy ritkábban vesznek pl. Samsung Galaxy S22-t, ha egy A33 is megfelel. "
Apropó: nézd meg az S23 árait. 400 fölött indul a legolcsóbb... A kínai márkák csúcskészülékei is már tavaly bőven 300 fölött voltak, az idei szériák ott is mind 400 fölött lesznek, meg lehet nyugodni... ezekhez képest pedig fele áron van iPhone, újonnan. Használtan meg még olcsóbban.
Igazából nem is értem ezt a nagy mániát itthon az iPhone körül. Tavaly azért (is) vettem iPhone 13-mat Samsung S22 helyett, mert OLCSÓBB VOLT! Ez már régen nem egy prémium termék és igazából sosem volt az. Pár száz dollárja a világ fejlettebb felén majdnem mindenkinek van, maximum nem a telefon nála a prioritás.
És azzal is vitatkoznék, hogy Android terén tudatosabb lenne bárki is. Én inkább úgy bontanám önkényesen ketté az embereket, hogy olcsó új telefont keresők és drága új telefont keresők. Aki olcsót keres, az csak androidosat tud venni és a drágát keresők válnak ketté: vagy iPhone vagy valamelyik csúcs droid.
"Senki nem mondta, hogy az iPhone-ok a legdrágábbak, és az összes Androidos olcsóbb."
Félreérted, nem sértődtem meg és nem is veled akartam vitatkozni, csak épp a te hozzászólásodat hoztam példaként, hogy bezony, ma már egyáltalán nem kirívó az Apple árazása, főleg telefon és tablet fronton. De még okosóráknál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!