Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lecseréljem? Xiaomi vs....

Lecseréljem? Xiaomi vs. Samsung szavazás.

Figyelt kérdés

4,5 éve kitűnően működő Xiaomi Redmi 4X-em van. Nagyon sajnálnám lecserélni, amíg nincsenek vele problémák, viszont nagyon elcsábított a Samsung Galaxy A52s 5G, amihez ráadásul most Black Week keretében bámulatosan olcsón hozzájuthatnék. (~114 ezer Ft)

Szerintem nagyon jó deal, mert ez tudtommal tényleg elég jó Samu készülék, de még így is sajnálnám, hogy ennyi pénzért új telefont vegyek, mikor még a régi is megfelelően működik. Ez azért elég luxus, nem? :(

2022. nov. 17. 22:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Külföldön.

Csak átszámoltam forintra. :)

2022. nov. 18. 00:47
 12/18 anonim ***** válasza:
59%

Ez most valami fizetett hirdetés?

Báááámulatosan olcsó... Jáj. Bem szoktam olcsó telefonokat venni, a mostanim is több mint 3x annyi volt, mint az A52s, tehát a telefoncsere nálam nem egy végletekig átgondolt pénzügyi kérdés. De még így sem szoktam csak azért lecserélni egy telefont, mert látok egy olyat, ami most hű de olcsó. Ha nincs konkrét indokom a telefoncserére (teljesen elromlott, xy funkció nem működik, vállalhatatlanul lassú), akkor nem cserélem. Ha számodra kitűnő telefon az, ami most van és semmi bajod sincs vele, akkor miért cserélnéd? Használd boldogan és slussz. Majd ha 1-2 év múlva valóban szükséged lesz a cserére, akkor veszel egy A52s-nél jobb telefont, hasonló árban.

2022. nov. 18. 01:10
 13/18 A kérdező kommentje:

#12 nyilván nem hirdetés...

Jó, bocs, nekem jó akciónak tűnt, miután összehasonlítottam a többi beszerzési lehetőség áraival is. Nem tudtam pontosan, milyen árban mozog.

Természetesen nem csak azért venném meg, mert ez "olcsó" (illetve nekem amúgy is kissé mást jelent ez a kifejezés, tekintve hogy egyetemista vagyok, nem pedig aktív kereső személy), hanem azért, mert minden tulajdonsága nekem megfelelő, és már korábban is megtetszett, kinéztem magamnak, hogy egyszer majd de jó lenne, most pedig még pont akciós is.

Azért annak ellenére, hogy a mostani telefon működik rendesen, van egy pár dolog, ami a váltást indokolná, például hogy az Android 7 támogatottsága az appok körében egyre csak fogy, így sokukban már nem vagyok naprakész, valamelyiket pedig már egyáltalán nem is lehet ezen a verzión telepíteni, vagy tovább használni. Azért egy 4 éves készülék sok más tulajdonságában fejletlenebb, elavultabb, mint egy modernebb verzió, legyen szó pl. az NFC-ről, 5G, jó kamerák, nagyobb-szebb kijelző, jobb hangszórók, jobb processzor, stb. meg ugye az Android támogatottság.

Ezek mind indokolnának egy cserét, egy modernebbre váltást.

2022. nov. 18. 01:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg cseréld. Ez a Samsung mindenben jobb lesz mint a régi telefonod, plusz már lassan másfél éve minden alsó-közép árkategóriás telefonos kérdésre az A52s-t vágja rá mindenki. Viszont ezt már nem gyártják, előbb-utóbb elfogy mindenhol készletről.
2022. nov. 18. 09:59
 15/18 anonim válasza:
#8 vagyok. Nekem samsungokkal kapcsolatban rossz tapasztalataim vannak, azért nem venném meg. Xiaomi mi 9t telefonom van, valószínűleg emiatt is kicsit elfogult vagyok... De ha új telefonom lesz, akkor sem fogok samsungot venni. Legalábbis ebben az árkategóriában biztos nem. De ez megint csak saját vélemény, nyilván lehet, hogy másnak meg más tapasztalatai vannak a két márkával kapcsolatban, szóval ne rám alapozd a döntésed.
2022. nov. 18. 14:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Xiaomi mi 9t telefonom van, valószínűleg emiatt is kicsit elfogult vagyok... De ha új telefonom lesz, akkor sem fogok samsungot venni."

Akkor én leírom ugyanezt ellentétesen :D

Xiaomi Mi 9t Pro-m volt, ez volt az egyetlen telefonom az életemben, amit legszívesebben falhoz vágtam volna másfél év után. Borzasztó volt szoftveresen.

Előtte végig Samsungjaim voltak, imádtam őket.

2022. nov. 18. 15:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok. Volt két Xiaomi-m is, de rengeteg baj volt velük, a Samsungjaim viszont megbízhatóan működnek. A családban jelenleg öt Samsung van használatban, a néhàny hónapostól az 5 évesig, de egyikre sincs különösebb panasz, szervízben sem volt soha egyik se.

2022. nov. 18. 17:36
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Nekem nem volt még Samsung telefonom...

eddig. :)

2022. nov. 18. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!