Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy tudom megnézni hogy a...

Hogy tudom megnézni hogy a telefonszamom kinek a néven van?

Figyelt kérdés
adategyeztetéshez kell és nem az én nevemen van..
2022. okt. 17. 18:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak fura, hanem lehetetlen. Megkerestem a szolgáltatóknál az átírást és bizony kell mindkét ember, vagy legalább egy meghatalmazás/lemondó nyilatkozat hozzá, plusz még költsége is van a módosításnak. Persze csak úgy ingyen átírják más nevére a telefont mi? LOL

Amit a 8-as írt az akkora kamu, hogy olyant még a fidesz propagandagépezete sem tud kamuzni....

2022. okt. 18. 19:03
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

#10 Csak úgy nem tudja, mivel a kérdéses telefonszámra egy ellenőrzőkódot küld a rendszer SMS-ben, majd ad rá pár percet, hogy ezt beírd a megfelelő helyre.

Ebből következik, hogy teljesen random senki sem tudja lenyúlni a másik előfizetését, csak és kizárólag akkor, ha fizikailag hozzáfér a kérdéses SIM kártyához.

2022. okt. 18. 23:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

#11 Havidíjas előfizetéshez tartozó csomagot természetesen NEM lehet csak úgy átírni azonban feltöltőkártyásat minden további nélkül. Annyi a lényeg, hogy be kell bizonyítani, hogy valóban van hozzáférésed az adott telefonszámhoz/SIM kártyához (SMS ellenőrzőkód)

De ha nem hiszed el, fáradj be bármelyik szolgáltatóhoz, és érdeklődd meg, hogy mire van szükség egy feltöltőkártyás csomag te nevedre történő átírásához.

2022. okt. 18. 23:21
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Domino feltöltőkártyás előfizetések esetén:

Az előfizető módosítást az adategyeztető online felületünkön végezheti el az új Domino előfizető, amennyiben nála van a SIM-kártya, mivel így tudja fogadni a módosításhoz szükséges kódot. A személyes adatok beírása és jóváhagyása után - ha az adatok egyeznek a központi nyilvántartással - a véglegesítés azonnal megtörténik rendszerünkben. A sikeres adategyeztetésről visszaigazoló SMS-t küldünk."

Vagyis ha valaki ellopja a kártyát, akkor át tudja irni a nevére. Hát ez rohadt jó.

2022. okt. 18. 23:29
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

#14 Ha valaki ellopja a kártyát, te letiltod, mielőtt átírná.

Vagy magával a plasztik kártyával igazolod, hogy eredetileg a tied volt, de ma ellopták.

Egyébként erre való a SIM PIN kód.

2022. okt. 18. 23:32
 16/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
51%
#14:Már régen nem erről van szó. Az adategyeztetés lehet sikeres, akkor a két dolog különbözik, ez alapján az eredeti előfizető nevét, adatait nem módosíthatja a szolgáltató,legalábbis szerintem. Nekem pl. van egy sim kártyám, amiről van egy Telenor-os papírom, hogy az én nevemen van, azt el nem tudom képzelni, hogy így meg lehessen változtatni. De hát a mai világban ki tudja.
2022. okt. 19. 06:09
 17/21 anonim ***** válasza:

"Vagyis ha valaki ellopja a kártyát, akkor át tudja irni a nevére. Hát ez rohadt jó."

Ezzel gyakorlatilag lebuktatná magát a tolvaj.

De nem valószínű, hogy sim kártyát lopjon bárki is. Egy feltöltőkártyán általában max. pár ezer Ft van és általában PIN kóddal védve van, és nagy valószínűséggel a tulaj be fogja jelenteni, hogy ellopták.

2022. okt. 19. 07:01
 18/21 anonim ***** válasza:

"Egyébként erre való a SIM PIN kód." Telefonnal együtt lopják el, feloldva. Vagy vannak akik kikapcsolják a pint. Szóval az előfizető habitusán sok múlik.

"De nem valószínű, hogy sim kártyát lopjon bárki is."

Nem arról van szó, hogy ellopják és elbeszélgetik róla a pénzt. Pár ezres tényleg nem a világ ma már. Én azért kínlódol ezen most, mert gyakorlatilag ez így visszaélésekre - mondjuk bankoknál - ad lehetőséget. De hát biztos én parázom túl.

2022. okt. 19. 08:36
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

" A személyes adatok beírása és jóváhagyása után - ha az adatok egyeznek a központi nyilvántartással -"

Kinek az adatai vannak a " központi nyilvántartásban"?

Szerintem az eredeti tulajé.

2022. okt. 19. 09:02
 20/21 NTBS ***** válasza:
Telefonszámkereső az interneten.
2022. okt. 19. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!