Hiteles Iphone vásárlása?
De én ezt még mindig nem értem, mi van akkor ha 2022-őt írunk?
Az eredeti, hivatalos Apple shopból is rendeltem már terméket, ott sem kaptam papír számlát.
ne hasznålt iponet vegyėl akkor nincs gond .
vehetsz ipont apple üzletéből ,media marktbol stb onan véve nincs gond ,nincs para .
Nos.
Ha szolgáltatótol van, és nem fizetik a törlesztőt simán letiltják. Telekom árul egyedül független telefont. A voda és yettel az Iphonokat függőként árulja.
Amíg nem fizette ki a telefont a vásárló, addig az adott szolgáltató tulajdona, és éppen ezért le is tilthatja. Ha magát a telefont kifizetik, mert pl egy összegben vette, de az előfizetést nem fizeti, akkor is tiltják mivel az előfizetés miatt kedvezményt kapott a vevő a készülékre. Tehát ekkor is tilthatja.
Ha banki hiteles, tehát pl Mediamarktból van de nem fizetik a törlesztőjét senki nem fogja magát a telefont tiltani. Viszont. Ilyen esetben az él, hogy maga a készülék csak akkor kerül a vásárló tulajdonába, ha kifizette az utolsó vasig. Magyarán ebben az esetben lehetsz orgazda. De kb soha senki nem fogja követelni magát a telefont. Behajtó céghez, majd végrehajtóhoz kerül az eredeti vásárló, behajták rajta kamatostúl, és csókolom.
Leg egyszerűbb megoldás. Elkéred az IMEI számot. Végig járod az imei-vel a 3 szolgáltatót, hogy ott lett e véve. Adatokat nem fognak kiadni, de azt igen, hogy tőlük vették e.
Ha mind3 azt mondja, hogy nála nem, na akkor veheted. Ha bármelyik igent mond, akkor nem veszed meg.
De a legjobb megoldás csakis az, ha van a telefonhoz papír. Jótálási jegy, számla. Akkor pontosan azonosítható honnan van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!