Tényleg nem szabad a telefon aksit 100%-ig feltőlteni?
Nem érdekel és annyira töltöm amennyire sikerül.
2 év után úgyis lekukázom, új díjcsomag új telo, addig meg úgysem megy tönkre, ha fullosan vigyázol rá, nyersz vele max fél évet, MAX!
3-4év után úgyis gatya az aksi és cserélni kell.
Alapvetően nem ajánlott, de az új aksiknak már nem számít annyira. Nem is a maxra töltéssel, hanem inkább a feltöltés utáni töltőn hagyással strapálod jobban az aksit. Ha sok évre tervezel telefont venni, vagyis nem dobod el 2 év után, akkor azért számít valamit, ha bekapcsolod a telefonon az akkumulátorvédő módot, amitől nem tölt csak 85-90 %-ra. Általában annyi töltöttség is elég egy napra. Talán, picivel megnövelheted az aksi élettartalmát, de csak pár hónappal.
Lényeges, hogy a (közel)csutkára lemerítés, sokkal jobban károsítja az aksit. Nem ajánlott 25% alá meríteni. Ha mindig 25-20% alá, esetleg 10% alá meríted, akkor határozottan hamarabb kell majd aksit cseréltetned.
Én az egyik régebbi telómat állandóan fullra töltöttem, 4 év után már naponta kétszer-háromszor kellett tölteni, úgy elhasználódott az akksija!
Nem az hogy nem szabad, csupán nem ajánlott, se fullra tölteni, se csutára lemeríteni, pár alkalommal 0-100% még nem gond, de rendszerességgel már csökkenti az akksi élettartamát, optimálisan 20-80% között tartva lehet leginkább kímélni!
Az előző telefonomon (Galaxy A70) például szoftveresen gyári funkció volt, hogy automatikusan jelzett, ha a töltöttségi szint 15%-ra csökkent.
"Vettem egy új Samsung galaxyt"
akkor ott a beállításoknál, hogy 85%-ig töltse fel...
kb. félóra alatt feltöltődik,
30-40 %-nál teszem töltőre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!