Telefont vennék 300-400 ezer forint környéken.Most Iphone-t használok imádom szeretem miden részét és az ios-t is de viszont engem ez az aksi idő kiborít. Érdemes Androidra váltani ?
Ha 300-400 ezerért veszel Iphone-t annak nem lesz rossz az aksija, nekem Iphone 11 pro-m van azóta mióta kijött (szóval kb 3 éves), és teljesen jó az aksija.
Ellentétben húgomnak ugyanolyan korú Samsung telefonjánál (nem tudom mi a pontos típusa, akkor jött ki mint a Iphone 11) már más a helyzet, neki már sajnos ki is kellett cserélni egyszer.
És mindketten elég sok mindenre használjuk.
Nekem egy sima iPhone 13-mam van és sokkal jobb az üzemideje, mint a korábbi telefonjaimnak (Samsung csúcs, meg Xiaomi középtelefonjaim voltak).
A 12-től kezdve jobbak az aksik, a 13-tól kezdve pedig már általában a konkurenciát is verik kijelzőidőben.
Keress battery drain teszteket youtuben a kinézett telefonjaidról.
Meglepő, hogy még mindig él egyes fejekben a gondolat, hogy ami kínai az csak szar lehet, meg "kém" telefon.
Már minden kínai, jó reggelt!
MacBookot, iPadet, mindent gyártanak kínában.
Attól, mert rá van írva a kis cetlire, amikor kibontod hogy "dizálynd báj Epöl in KaliforniLYa" még ne legyenek illúzióid.
Nem made in usa terméket fogsz a kezedben.
Nem minden kínai. A Samsung telefonjai nem Kínában készülnek. Amúgy meg, attól, hogy az Apple telefonok Kínában készülnek, még nem lesz az Iphone kínai telefon. Miért? Mert nem ott tervezik meg és nem kínai cégek csinálják, hanem az Apple, ami az Egyesült Államokból származik és ott aszékhelye, illetve a K+F részleg is ott van. Az Apple processzorai sem kínában készülnek. Ott az összeszerelés folyik, szakképzett, olcsó kínai munkaerővel. Folyamatosan felügyelik a gyárakat, a szabályok betartását és az elkészült telefonok minőségét. Ez azt jelenti, hogy a kínában összerakott telefon, ugyan olyan, mintha az USA-ban rakták volna össze. Ha ott lenne a gyár, akkor jóval drágábbak lennének az Apple telefonok, hiszen ott nagyon drága a munkaerő.
A kínai telefonok közül is vannak jól összerakottak, főleg a Huawei, de egyik sem ad olyan stabil és hosszú szoftveres támogatást, mint az Apple(vagy akár a Samsung, ami már 5 év biztonsági frissítést garantál a drágább készülékeknél) a kínai cégek, 2 év frissítést szoktak csak vállalni. Én, aki 4 évre szokott telefont venni, nem szívesen vennék olyan készüléket, amit csak 1-2, esetleg 3 évig támogatnak.
"Meglepő, hogy még mindig él egyes fejekben a gondolat, hogy ami kínai az csak szar lehet, meg "kém" telefon."
Sosem a hardver volt baj a kínai telefonokkal, hanem a szoftver. Én a magam részéről egy jó 5 évre befejeztem a velük való kísérletezést. Olcsó telefonnál még megéri valamelyik kínai gyártót választani, de 400-500 ezerért, vagy még ennél is többért az vegyek Xiaomit meg társait, akinek két anyja van.
Iphone 11,12,13,14 széria.
De én inkább 12 alatt nem néznék már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!