Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Visszaélhetnek-e az IMEI számmal?

Visszaélhetnek-e az IMEI számmal?

Figyelt kérdés
Eladó telefonomra jelentkezett valaki és kérte, hogy adjam meg az IMEI számokat (ellenőrzés céljából). Egyben kérdezte, hogy használtam-e az elmúlt évben (igen). Kérdésem, hogyha kiadom, fel tudja-e használni, hogy beírja egy másik telefonba és akkor igénybe veheti a 20000,- Ft-os kedvezményt egy másik (nem használt) telefonnal és az enyémet meg nem veszi meg. A telefon 3G-s, az akció feltételeinek megfelel.

2022. szept. 13. 11:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%
Távközléssel foglalkozom 20 éve.
2022. szept. 13. 13:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"Pont van egy fekete listás ugyan típusú /gyártású telefonj amit el akar sütni? Erre azért elég kevés az esély."

Nem kell, hogy feketelistás legyen. Elég, ha nem használták tavaly, akkor máris nem jogosult a támogatásra.

Az ilyen aluljárós gsm boltokban valószínűleg raklap számra állnak a régi telefonok a raktárban, és az imei "átütés" sem

egy megugorhatatlan akadály egy ilyen arcnak.

Mondjuk én sem gondolnám, hogy 20 ezer Ft-ért kockáztatnának egy bűncselekményt, bár ki tudja.

2022. szept. 13. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Az összes kolléga aki core területen dolgozik nagy általánosságban hozzáfér a fenti dolgokhoz. Ami nagyon korlátozott és minden operátornál el van rejtve az az előfizetőkhöz tartozó adatok. Én pl nem tudnám megmondani melyik IMEI szám kifijaborjához tartozik.

Nem nagyon volt rá példa egyébként, hogy bármilyen személyes adattal való visszaélés történt volna - én nem emlékszem ilyesmire, igazából mindenkinek van jobb dolga annál, hogy a IMEI számokat kurkássza...

Egyébiránt ha besétálsz egy szolgáltató üzletébe nagy valószínűséggel el fogják neked árulni, hogy adott telefon le van tiltva vagy nem ( de sokkal egyszerűbb egy SIM kártyával kipróbálni )

2022. szept. 13. 13:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"fel tudja-e használni, hogy beírja egy másik telefonba és akkor igénybe veheti a 20000,- Ft-os kedvezményt"

Ha pancser, akkor felhasználja.

Tegyük fel, hogy Pistike megkérdi tőled, mi a telód IMEI azonosítója, meg tudja oldani, és kihasználja a csereprogramot.

Csekkold itt:

[link]

Ha szerepel ott név, akkor nyomsz egy feljelentést a rendőrségen, ami ingyenes.

Ha nincs ott semmi, akkor nincs gond.

2022. szept. 13. 17:40
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

milyen 20.000.- ről beszéltek?

40.000.- ft amit adnak.

2022. szept. 13. 18:29
 16/21 A kérdező kommentje:
14-es: Köszönöm a linket. Egy Ulefone S7 -es készülékről van szó. Két IMEI száma van a készüléknek. Beütöttem mindkettőt és az írja ki, hogy nem jogosult a kedvezmény igénybevételére. Nem értem, mivel a telefont 2022 június elejéig használtam (céges SIM -el), 2020 elején vettem az eMAG-nál. 3G-t tud a készülék. Miért nem vagyok jogosult? 15-ös: valóban felemelték 40000,- Ft-ra a támogatást (ezt nem tudtam).
2022. szept. 14. 10:12
 17/21 anonim ***** válasza:

" Ha az 1-3 pontok alapján a készülék IMEI számának feltételezetten szerepelnie kellene

az adatbázisban, akkor a leendő pályázónak a mobilcsere@nffku.hu e-mail címen kell

panaszát jeleznie.

Levelében kérjük írja meg

• a készülék IMEI számát, amennyiben a készüléknek két IMEI száma van, akkor

mindkettőt,

• a telefonszámát,

• valamint azt, hogy a 2021. július 1. – 2021. december 31. közti időszakban mely

magyarországi 3G vagy 2G hálózaton (Magyar Telekom, Vodafone, Telenor,

Digi) indított legalább egyszer sikeres hanghívást, bonyolított adatforgalmat vagy

küldött SMS-t (ki a mobilszolgáltatója)."

[link]

2022. szept. 14. 10:27
 18/21 A kérdező kommentje:
#17: Köszi szépen! Megírom nekik. Valahol valami gubanc van. Majd jelzem az eredményt.
2022. szept. 14. 11:38
 19/21 Hintalow ***** válasza:
Az akcióban akarják használni, kb minden régebbi telefonnál hirdetésekben elkérik az imei-t, hogy ellenőrizni tudják a jogosultságot.
2022. szept. 14. 14:39
 20/21 A kérdező kommentje:
Nos megjött a válasz. Nem lehet felhasználni az akcióban, mer céges SIM volt benne. Ezt nem tudtam.
2022. szept. 17. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!