Visszaélhetnek-e az IMEI számmal?

Az én véleményem szerint nyugodtan kiadhatod.
Az előző kettő válaszoló kifejthetné mira gondol visszaélés alatt. Én hirtelen nem tudnék ilyesmit mondani és érdekelne az ő véleményük.

#4: Pl. egy feketelistás, lopott készüléknek átírja az imei-jét arra, amit megadsz.
Vagy jelen esetben a 20 ezer Ft-os állami támogatás megszerzése, amire a jogosultságot az imei alapján ellenőrzik.

"#4: Pl. egy feketelistás, lopott készüléknek átírja az imei-jét arra, amit megadsz."
Negatív. Bármilyen IMEI számot tudsz magadnak gyártani a szabvány alapján Ez egy 15 számjegyből álló sorozat. Nem kell hozzá készülék, hogy beletrafálj egy olyan sorozatba ami nincs letiltva.
Szóval ez így kapufa.
"Vagy jelen esetben a 20 ezer Ft-os állami támogatás megszerzése, amire a jogosultságot az imei alapján ellenőrzik."
Szintén kapufa. Ráadásul az Imei szám azonosítja a gyártót. Tehát ha már mindenképp imei számot akar hamisítani akkor azonos gyártójú/modellű telefonra van szüksége. Pont van egy fekete listás ugyan típusú /gyártású telefonj amit el akar sütni? Erre azért elég kevés az esély.
Szóval uraim/hölgyeim: további ötletek? Én még mindig azt mondom, hogy simán kiadható az imei szám.

"Az se sántikál semmi jóban, aki ilyenre kér valakit (mármint, hogy diktálja, adja, mondja, írja le az IMEI számát.)"
Ez is kapufa. Én mondjuk pont hozzférhetnék ha akarnék ( teljesen legálisan ) a tiltot IMEI listákhoz az operátoroknál - nincs abban semmi rossz ha nincs kedvem SIM kártyával tesztelgetni, csakhogy meg tudjam, nincs e valamilyen korlázotás a fizikai eszközön. Hozzáteszem, hogy én egy kis nímand vagyok és mégis lenne hozzáférésem, vagyunk így egy páran.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!