Idén lecserélnétek a telefonotokat az új iPhonera?
3 éves a telefonom, tavaly járt le a törlesztője, akkor nem vettem meg az adott évi iPhone-t.
Idén szerettem volna újat venni, úgy voltam vele, ha nem haladja meg a tavalyi árát az új, akkor azt, ha meghaladja, de a 13 olcsóbb lesz, akkor azt választom. Viszont ilyen árak mellett nem tudom, hogy mi legyen...
Ti a 13 prot vagy a 14 prot vásároljátok most?
("hülye aki megveszi, az egész egy ipari hulladék" és hasonló kommentek teljesen feleslegesek, ha valaki frusztrált, ne itt adja ki a dühét. Véleményeket szeretnék, hogy ki hogy látja, esetleg mit venne a helyemben.)
Nekem 13 pro-m van, kétéves szerződéssel (tehát tulképp részletre). Az előző telefonok mindig a családtagokhoz vándoroltak, így van használatban egy 8-as és egy 11-es is. Nagyon rá voltam kattanva, hogy a kétéves szerződés ellenére én akkor is megveszem most a 14-et, és akkor a család többi tagjának is mehet az "újítás", meg a face id, a 8-as ujjlenyomata helyett. De én is csak részletre tudnám megvenni, és arra kellett jutnom, hogy (véleményem szerint) aki csak részletre tudja megvenni, az nem engedheti meg magának, és hacsak nem valami égető létszükséglet, akkor nem kell. A 8-assal is el lehet lenni, még egy 6-os is működésben volt 2 hónappal ezelőttig, amikor egyszerűen álltában felrobbant az akksija és szétégett a telefon. Tehát még egy 5-6 éves teló is simán használható.
Úgyhogy én személy szerint úgy döntöttem, hogy részletre nem kell (mondjuk én a 13 pro-val könnyebben beszélek, inkább csak a családtagom 8-asára gondolva vettem volna meg az újat, az én jelenlegimmel semmi probléma nincsen).
Ha azért vennéd részletre, mert egyben nem telik rá, akkor telefonvásárlás helyett inkább körbenéznék a helyedben a pénzügyeid háza táján. Ha nincs ennyi szabad felhasználású pénzed, akkor luxus egy ilyen telefon.
Persze ha nem erről van szó, hanem csak azért veszed így, mert megéri a kamatmentes részlet, az más. Mert pénzügyileg tényleg megéri, ha amúgy megengedheted magadnak a drága telefont.
És a rendben levő pénzügyeket nem arra értem, hogy hónap végén is van mit enni, hanem hogy ki tudnád cseréltetni a jövő héten a bojlert, ha elromlana, és akkor se kerülnél bajba, ha 3 hónapig nem lenne munkád. Meg gondolsz a nyugdíjas éveidre, hiszen az állami nyugdíj valószínűleg semmire nem lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!