Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha Androidról váltok Iphone-ra...

Ha Androidról váltok Iphone-ra akkor milyen funkciókat kell majd nélkülözzek?

Figyelt kérdés
Sosem volt még Iphone-om csak android készülékeim. Milyen funkciók nem lesznek elérhetőek még ha nem is annyira számottevőek,de amik nincsenek/nem lehet csinálni almás rendszernél?
2022. szept. 8. 20:03
1 2
 1/16 anonim válasza:
41%

Nekem van mind a kettő. Nekem semmi nem hiányzik a droidból.

Az alkalmazás fejlesztők, meg jobban szeretik az almát, tehát sokkal komolyabb dolgok elérhetők mint droidon. Ami hiányozni fog (lehet) a csengőhang itt fizetős! Vagy van külön app amivel csinálhatsz sajátot, és ituneson keresztül fel lehet rakni. De 300 ft egy hang… szal én nem ge*izek vele 😁

5 év múlva se fog lelassulni, ami a droidon max 2 év…

2011 óta használok iphone-t, valamint az egész család. Nem tudnék mást használni (a céges az droidos és egy *****)

2022. szept. 8. 20:35
 2/16 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet pl egy konkrét zeneszámot beállítani az Iphone-on? Tervezek valamilyen zeneszolgáltatóre előfizetni(spotify pl) mert korlátlan netet akarok.
2022. szept. 8. 20:40
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

A lefagyások, lassulások, laggolások, akadások, vírusok, rendszerszinten megjelennő reklámok. Ezek biztos hiányozni fognak.

Az appokat csak az AppStoreból lehet telepíteni, nem lehet innen-onnen töltögetni, telepítgeni.

Ha felteszel egy frissítést, vagy egy appot frissítesz, akkor az úgy marad, nem lehet régebbi verziókat feltenni. Ez néhány emberkének szokott hiányozni.

Mást nem tudok elmondnai, kérem kapcsolja ki :D

Annyit fűznék még hozzá, hogy ne androidos, windowsos logikával állj neki iPhoneozni, mert akkor csalódás lesz.

2022. szept. 8. 20:44
 4/16 anonim válasza:
0%
Én spotifyt használok! Ha tetszik valami 90% hogy csengőhangként fent lest az itunes store-ba.
2022. szept. 8. 20:46
 5/16 anonim ***** válasza:
2022. szept. 8. 21:12
 6/16 anonim ***** válasza:
17%
Nekem egyedül a Messenger chat feje hiányzott eleinte. Mással nem volt "bajom".
2022. szept. 8. 21:14
 7/16 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom hogy honnan jött ez a csengőhang bizbasz, de ha nem vagy teljesen IT analfabéta akkor beállíthatsz akármilyen csengőhangot.
2022. szept. 8. 21:17
 8/16 anonim válasza:
45%

Én is nemrég váltottam iPhone-ra, és ugyanúgy tartottam tőle, mint te. Összességében semmit nem hiányolok az Androidhoz képest,és nem bántam meg, hogy megvettem a telefont. A rendszer kicsit más, de megszokod, és kezelhető + vannak hasznos funkciók is. Mondjuk nekem a tabletem Androidos, szóval használom mind a két rendszert.

Nekem arra sem volt igényem, hogy csengőhangot állítsak be, vannak ezek a tipikus iPhone csengőhangok, pont megfelel a célnak. 😅 Azt nem tudom, amúgy be lehet-e állítani mást, mert nem is próbáltam.

2022. szept. 8. 22:04
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

Messenger chat fej nekem is hiányzik, a billentyűzet is kissé fura. Ugyan úgy Swiftkey-t használok de valami mégis fura nekem benne. Arról nem is beszélve, hogy a billentyűzet alatt ott van egy sáv ami semmire nem jó csak az egyik felén van egy földgömb a másik felén meg egy mikrofon. Nem értem miért nem lehet kikapcsolni vagy ezeket a funkciókat máshova eltenni. 1mm-rel szélesebb az iPhoneom kijelzője mint az előző droidos telefonom mégis keskenyebbnak hat a billentyűzet.

Wifi jelszavakat nem tudok qr kóddal megosztani. Ritkán de használtam ezt androidon. Ahogy utána olvastam alap esetben csak másik ios eszközre lehet megosztani.

Csengőhang beállításban egy fokkal korlátozottabb de nem nem egy agysebészet az sem. Fizetni se kell feltétlen érte. Régen pl. 3utoolsok keresztül bármilyen zeneszámot be tudtam állítani a telefonra. A programon belül ki lehetett vágni a kellő részletet és már töltötte is fel a telefonra ahol egyből be is állította. Ez mondjuk annyira nem hiányzik, androidon is a gyári hangok közül választottam. Itt is hagytam a gyárit.

A tárcsázó is kicsit gagyi. Androidon ha apámat akartam felhívni akkor nyomtam a 2-est és a 7-est és már adta is ki lehetőségnek azokat akiknek a nevében szerepelt a 2-es és 7-eshez kötött karakterek valamelyike, így ugye apámét is. Na, itt semmi ilyesmi nincs. Beírom, hogy 2, 7 és csak annyit ír a tárcsázó, hogy 27.

Ha már telefonálás: hívok valakit, elkezd tárcsázni, emelem a fülemhez a telefont, közelség érzekelő kikapcsolja a kijelzőt majd meg is szakad egyből a hívás. Ennek okára nem jöttem rá, de fordult már elő, hogy valakit 3x is újra próbáltam hívni pont ezért.

App telepítés egy kicsit körülményesebb, de elfogadom, hogy ez amolyan óvintézkedés a véletlen letöltések ellen.

Firefoxba nem tudok plugineket telepíteni, pedig a uBlocknak tudnék örülni. Helyette igaz van Brave browser de pc-n lusta vagyok átállni rá :)

Androidon volt még 2 funkció ami tetszett és itt nincs: kettős alkalmazás és az osztott képernyő. Valamiféle kép a képben funkció az van, de mégse teljesen olyan. A kettős alkalmazás elég réteg funkció, én örülnék ha lenne, de ha nincs az se baj.

Amúgy nincs olyan funkcióbeli hiány ami miatt sírva menekülnék vissza androidra. Van ami ott nekem jobb volt, van ami meg itt.

2022. szept. 8. 22:25
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
A kérdésre a válasz nagyban függ attól hogy miylen készüléked van jelenleg és hogy milyen készülékre váltasz majd. Pl ha most egy csúcs droidról váltasz egy régebbi almás mobilra akkor lehet hogy sokminden...
2022. szept. 9. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!