Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lehetséges az, hogy megrendele...

Lehetséges az, hogy megrendelek egy tabletet, kipróbálom pár napig, aztán visszaküldöm?

Figyelt kérdés

Akarok venni egy Samsung tabletet, viszon nagyon kérdéses hogy funkcionalitásan megfelelne-e, ezért megrendelném, kipróbálnám azokra a dolgokra amikhez használnám, pár napig használnám, és ha nem felelne meg visszaküldeném.

Ez jogilag mennyire lehetséges? Azt tudom hogy megrendelt eszközt vissza lehet küldeni miután kibontod akkor is, de itt ugye pár ciklust leszednék az akkumulátorból.

Még mielőtt írná valaki hogy ez nem etikus, drága tabletről van szó, és nem akarok olyan dolgot venni amire nem tudom hogy biztosan megfelelő annak amire használnám, ezért fontos hogy tudjam milyen.

2022. aug. 24. 14:06
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
84%

"újra megrendeled ugyanazt, újra csomagolva, sokkal olcsóbban"

Szóval szerinted ez nem visszaélés?

2022. szept. 4. 17:32
 22/45 anonim ***** válasza:
76%

Nem véletlen, hogy kisebb műszaki boltokban már ki vannak hegyezve erre a dolgozók. Digitális fényképezőgépet szoktak így kérni rövid nyaralásra. Nagyyítóval nézik át a gépet, és a legeslegkisebb használati nyomra, kopásra megtagadják a visszavételt. Mivel bolt, nem kölcsönző, aki meg ezzel visszaél, az menjen a fogyasztóvédelemhez.

Jogalkotó helyében módosítanám a szabályt, hogy a "meggondoltam, mégsem kell" lehetőség csak bontatlan gyári csomagolás esetén álljon. Félelmetes hogy ez a sok egoista tetű mindig más kárára akar hasznot húzni. Ha belegondolok hány száz webáruház van, és hány helyen lehet tabletet rendelni, ha valaki ezt életviteleszerűen csinálja, hetente cserélve folyamatosan lehetne ingyen tabletje.

Nem lennék meglepve, ha az ilyen hulladék emberekről lenne már valahol egy nem hivatalos feketelista, és ha bámit is rendelnek onnan, ahol már eljátszották ezt a "bocs, mégsem kell"-t, kínosan figyelnének rá, hogy csak más által visszahozott terméket kaphasson, újat ne.

2022. szept. 4. 18:29
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
Fél-egymilliós cuccok is vannak néha újracsomagolva, nem is csak 1-2. Egy ilyenen százezres lehet a veszteség.
2022. szept. 4. 18:41
 24/45 anonim ***** válasza:
67%

Egy ilyenen százezres lehet a nyereség, ha megcsíped.

ha olyan nagy a veszteség, nem találták volna ki a Black Friday-t.

kész csőd...

2022. szept. 4. 19:09
 25/45 NTBS ***** válasza:
Lehetséges.
2022. szept. 5. 14:17
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
#24 miről beszélsz, a black friday mára kb arról szól, hogy kamufelárazásokat akcióznak le.
2022. szept. 6. 12:09
 27/45 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ilyen telített piacon nagy árréssel tudnának eladni, vegyünk pl. 10%-ot, ami kevesebb is lehet. Amit bruttó 500e-ért vesznek a forgalmazótól, így 550e-ért adják. Valaki elviszi, kibontja, néha pár nap alatt jól össze is karcolja elöl-hátul, szerinted mennyiért veszik majd meg? Jó ha 400e-ért, gondolom, állapottól függően.
2022. szept. 6. 12:30
 28/45 Morzsi007 ***** válasza:
Összekarcolja, akkor vissza sem adják a pénzt.
2022. szept. 6. 13:02
 29/45 anonim ***** válasza:

így is megéri, különben nem csinálnák.

vettem egy 5 Wattos hangszórót az Euronics boltban, és mikor megemlitettem, hogy kicsi mondták hogy 30 napon belül visszavihetem és vehetek másikat, egy nagyobb teljesítményűt.

2022. szept. 6. 13:16
 30/45 anonim ***** válasza:
#28 Valamennyit biztos visszaadnak, különben nem írnának a karcolásokról az ilyen termékeknél. Sosem értettem, miért kell leharcolni valamit ennyi idő alatt. Más még a védőborítást sem veszi le 2 hétig.
2022. szept. 6. 13:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!