Telefon lopás: mit lehet csinálni?
A Vajdasági Malom fesztiválon ellopták a telefonom (ott hagytam tölteni az erre kijelölt helyre s mire visszajöttem már elvitték) most az a kérdés hogy mit tudok csinálni annak érdekében hogy a személyes adataim ne kerüljenek ki.
Természetesen a számomat azonnal blokkoltam, de rengetek intim/privát kép/video benne van a telefon memóriájába és nincs semmilyen biztonsági rendszerem, tehát könnyen hozzálehet jutni. Mit tanácsos ilyenkor csinálni? Rendőrséghez érdemes fordulni?
no azért ennyire ütődött nem vagyok: a telefonszámot természetesen hívtuk egy darabig (kinyomva) a fesztivál honlapján is meglett írva hogy amennyiben valaki véletlen vitte volna el (de nem hiszem mert a töltőt ott hagyták) hozzák vissza. Ezt a beírást asszem maga a fesztivál szervezői törölték, nehogy azt higgyék hogy ott ilyen előfordulhat. Ez után jött a szám letiltása.
első komment: feleslegesen szigorú de a jövőben megfogadom a tanácsot. Más kérdés hogy használható akkor is ha a SIM kártyát kipenderítik belőle.
Olyan nincs esetleg hogy távolról tudnád törölni adataidat? (nem ismerem a Google fiókhoz csatolt telefonokat), feltételezem az Android-telefonok nagy része regisztráláskor fiókhoz kötődik és hátha a web-es felületen lehet tenni valamit.
nekem iPhone van ezért nem tudom.
1.: Ki az, aki intim képeket tárol a telefonján?
2.: Ki az, aki őrizetlenül hagyja a telefonját?
3.: Ki az, aki nem használ "biztonsági feloldást" a telefoján?
Azt hiszem, nincs hozzáfűznivalóm, csak gratulálni tudok!
"Az őskövületeknek esetleg."
A kifejezés, amit keresel: az emberiség _értelmes_ részének.
1 intim kép simcs a telefonomon se magamról se másokról.
Miért is lenne??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!