Ezek közül a feltörekvőben levő telefonmárkák közül melyiket lenne érdemes megvenni?
9.es:Igen ezeknek már most így időközben én is utána néztem hogy az Oppo-Vivo-Realme-Oneplus egy cégcsoporthoz tartozik (Bkk Electronics) A Motorola telefonos részét pedig megvette a Lenovo.
Nagyon gondolkodom hogy Oneplus-t kéne venni mert arról nagyon jókat hallok, de végülis ha egy cégcsoportban van a másik 3 márkával akkor azok is gondolom olyanok lehetnek minőségre és megbízhatóságra is és valóban igaz lehet hogy "átcimkézve" árulják egyik készüléket mondjuk Oppo a másikat pedig Realme-ként.
Szóval így kicsit bizonytalan vagyok hogy mit is kéne vennem, mert ugye lényeges a jó hazai támogatottság és szervízháttér meg hogy legyenek hozzá azért itthon is kiegészítők. Multkor voltunk a Media Marktban vásárolni és akkor kíváncsiságból körbenéztem a telefonos részen is és a felsoroltak közül volt nekik Realme és azt meg tudtam kicsit nézni és kipróbálni, de nem volt rossz. (Realme C35ös volt pontosabban amit ki tudtam próbálni!)
"Szóval így kicsit bizonytalan vagyok hogy mit is kéne vennem, mert ugye lényeges a jó hazai támogatottság és szervízháttér meg hogy legyenek hozzá azért itthon is kiegészítők."
Három gondolatom van ehhez:
1. Igazán jó szervízháttér Magyarországon (meg a legtöbb helyen Európában) a Samsung és az Apple telefonjaihoz van.
2. Amennyiben 100 ezer forintnál többe kerül a telefon, úgy a kereskedő és a gyártó (feltéve ha egyáltalán van hivatalos magyar forgalmazása a telefonnak) KÖTELES LEGALÁBB 2 év garanciát adni, 200 ezer forint fölött pedig 3 évet. Szerintem ha ez megvan, akkor lényegében tök mindegy neked a magyar szervízháttér. Ha nem tudják javítani, akkor vagy adnak egy új telefont, vagy megmondják, hogy visszafizetik az árát (legalábbis törvényt szerint). Egy garanciaidőn túli 3+ éves telefont meg már sokszor amúgy sem éri meg szervizeltetni, mert nagyon sok dolog már instant gazdasági totálkár.
3. Kiegészítő kb. mindenhez lesz. Az okosórák, fülhallgatók, okoskarkötők szinte minden esetben 100%-ig kompatibilisek kb. mindennel. Ahol meg nem, ott kis utánajárással úgyis tudni fogsz erről.
Kiegészítők csak az elterjedt típusokhoz lesznek.
Egy akármilyen Realme, vagy Oppo hoz nem lesz semmi, max kínából rendelgetve.
OnePlus sanszosabb. Vivo hoz semelyik típushoz nem lesz semmi.
Xiaomi hát a drágább modellekhez talán, de a kiegészítőket értékesítők nem tudnak minden középkategóriás modellre felkészülni, pláne azt amit a Xiaomi elenged. Van mitom én akár 10 féle Redmi Note 11 is.? és ezen kívül van még Redmi is, na és Poco, meg MI 12 és a Lite verziók meg a jó isten tudja mik.
Okosórák Samsung és Alma esetében csak saját telefonnal kompatibilisek.
Almát meg lehet és érdemes is javíttatni 3 év után is.
Nem csak pénzbéli értéke van hanem használati értéke.
Ember a használati értéke miatt veszi meg, és az nem nagyon változik meg az életciklusa végéig. Ha megváltozik akkor kell cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!