Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A gyors vagy a lassú mobiltölt...

A gyors vagy a lassú mobiltöltő fogyasztja jobban az áramot?

Figyelt kérdés

2022. júl. 16. 20:08
1 2 3
 11/26 Szirty ***** válasza:
89%

"A rossz hatásfok abban nyilvánul meg, hogy nagyon felmelegedik a telefon vagy a töltő töltéskor."

Az akkumulátor hatásfoka és sokkal rosszabb gyorstöltéskor.

2022. júl. 17. 07:15
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

10

Igen, jelentősen eltérhet. Ha nem fél watt, hanem 1, az már a duplája, jelentős. A 14 meg egyértelműen hibás adat. Ha valós, akkor nem készenléti állapotban van, valamilyen funkció üzemel benne.

Szerintem a mérőeszköz alkalmatlan ebben az esetben.

2022. júl. 17. 08:22
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Jó a mérőeszköz, akadj már le erről! Évek alatt _egyszer sem_ tévedett!

Valószinüleg rájöttem mi lehet, be van kapcsolva az Airplay a TVn és fel is ébreszti a telefonon ha bekapcsolom a képernyő tükrözést. Szóval ez egy magasabb szintű készenléti állapot, nem csak a távirányítóra vár, hanem a hálózaton, wifin is figyel.

De a lényeg, hogy ezekre a 10-20W-os fogyasztásokra is oda kell figyelni, mert éves szinten rengeteg elektron fordul meg a házban úgy, hogy csak a pénzt viszi.

2022. júl. 17. 08:54
 14/26 anonim ***** válasza:
65%

Írogatsz magadnak? Nem futottunk már össze korábban?

Két lehetőség volt. Vagy a tévé csinál valamit és jót mutat a műszer vagy a tévé valóban készenlétben van és a műszer mutat rossz értéket. Bocsássad meg,hogy innen messziről nem a valósra sikerült tippelnem a kettőből.

2022. júl. 17. 09:09
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
Nekem nem tipped van, hanem fixációd. :D
2022. júl. 17. 09:14
 16/26 Szirty ***** válasza:
100%

A gyártók trükköznek. A készenléti mód és a bekapcsolt állapot fogalma összemosódik.

Lassan már ott tartunk az a készenléti mód ha némítja a hangot és leveszi a fényerőt.

Sőt olyan is van hogy "készenléti" állapotban tájképeket mutogat vagy tapétát játszik, esetleg kandallóban ropogó tüzet.

A miénk (LG) pl. van annyira pofátlan hogy képes a neten kotorászni és frissíteni magát amikor "készenlétben" van.

Nem mértem meg, de el tudok képzelni ilyen esetben 10-20W fogyasztást.

2022. júl. 17. 09:30
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

A gyors vagy a lassú mobiltöltő fogyasztja jobban az áramot?

Ki tudja visszaolvasás nélkül, hogy lyukadtunk ki a tévék készenléti fogyasztásánál? 😄

2022. júl. 17. 09:47
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Látom nem te vagy a legélesebb kés a fiókban :D Mindegy, fogyassz amennyit akarsz és fizess a vityának jó sokat!"

Tudod azt imádom itt, hogy van egy értelmes, normális hangvételű beszélgetés és akkor jön egyből egy ilyen turbó paraszt, aki 2 mondat után beleáll a másikba. Főleg annak fényében érdekes ez, hogy utána meg kiderül, hogy te tévedtél, de így is mindenki más a h..lye és te vagy helikopter:

"Valószinüleg rájöttem mi lehet, be van kapcsolva az Airplay a TVn"

Jó hogy nem majd bemagyarázod, hogy a gyárinál 10-15x nagyobb fogyasztás normális :)

2022. júl. 17. 10:52
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"A miénk (LG) pl. van annyira pofátlan hogy képes a neten kotorászni és frissíteni magát amikor "készenlétben" van."

Nézz szét a beállításoknál, szinte biztosan ki lehet kapcsolni. De valóban, van pár elektronikai kütyü, amit nem lehet olyan egyszerűen "kikapcsolni". Emélkszem, hogy amikor anno egyszer vettem egy PS4-et, akkor konkrétan youtube videó kellett hozzá, hogy megtaláljam hol lehet ténylegesen kikapcsolni, ha meg csak alvó módba tetted, akkor az is bármit képes volt csinálni (játékot telepíteni, frissítéseket letölteni, stb).

2022. júl. 17. 10:55
 20/26 Szirty ***** válasza:
100%

"Nézz szét a beállításoknál"

Szétnéztem már. Sajnos néhány beállítás nincs hatással a működésre.

Pl. 3 óra üzem után 4 másodpercre kiírja ahogy a készülék ki fog kapcsolni, majd kikapcsol. A kikapcsolást meg lehetne előzni ha a távirányítón megnyomnék valamit. Pl. hangerő. Ennyi idő azonban nem elég ahhoz hogy ezt megtegyem akkor ha éppen nincs a kezemben.

Ezt a funkciót elvileg ki lehet kapcsolni. Ki is kapcsoltam.

nem érdekli, 3 óra múlva így is kikapcsol.

2022. júl. 17. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!