Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Jó ötlet GSM boltból venni...

Jó ötlet GSM boltból venni használt telefont? Illetve mik a rizikók és mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Van a mammut bevásárló központban egy GSM bolt ahol rengeteg használt iphone van, 6stől a 12-ig minden van, viszont eléggé rizikós, rengeteg hiba lehetőség van főleg iphone-nál. Mit kell ott helyben megvizsgálnom a telefonon hogy tudjam a pontos állapotát, illetve van olyan hogy utángyártott alkatrészek vannak benne amiről nekem nem szólnak? Nekem adtak már el olyan iphonet aminek 2 hét után elment az érintés érzékelése, illetve olyat is ami bluetootht és wifit se érzékelt, és 1 óra alatt lemerült. Ezekben a modellekben gondolkoztam használtan: iphone 12, 11 pro max, 13

2022. jún. 9. 09:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Kedves 10-es válaszíró! - ".....hogy hogy működhetnek ezek a boltok?" - Kérdésedre válaszolva: Azért, mert nagy üzlet, és sok pénz van benne. A használt mobil adás-vétel meg szintén nagyon nagy üzlet, és nagyon sok pénz van benne. Ezek a GSM boltok úgy vannak vele, hogy meg veszik a telefont például: 30000 Ft-ért, és eladják 45000 Ft-ért. Tehát még hasznuk is van belőle. Ráadásul ezek e boltok nem egyszer saját maguk javítják ki a hibás készülékeket persze olcsó után gyártott alkatrészeket tesznek bele a telefonba, hogy a végén X ezer Ft-al drágábban, de még mindig használt áron el tudják adni. Szóval, és is adtam el telefont GSM üzletben, többször is. Használtan soha nem vettem, és nem is veszek használtan telefont. Sem kéz alól, sem GSM üzletből. Én mint ahogy a 6-os válaszómban is írtam csak új készülékeket veszek, közvetlen mobil szolgálatótól vagy a Média Market-ben. De eladni, én is adtam el kéz alatt is telefont, sőt GSM üzletben is. Az első telefonomat 2001 márciusában vettem, és ezt az első telefonomat már 2002 júniusában el is adtam egy Budapesti GSM üzletben. Tehát már 20 évvel ezelőtt is működtek ilyen GSM üzletek. És a mai napig is működnek.
2022. dec. 31. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!