Jó ötlet GSM boltból venni használt telefont? Illetve mik a rizikók és mire kell figyelni?
"Mit kell ott helyben megvizsgálnom a telefonon hogy tudjam a pontos állapotát,"
A pontos állapotát soha nem fogod tudni.
Azt hiszem ebben benne van minden.
"Jó ötlet GSM boltból venni használt telefont?"
Az eladó szerint az.
Az a gond, hogy csomó mindenhez szét kellene szedni a telefont, hogy megnézd tényleg gyári alkatrész van-e benne. De már csajnos a hibás alkatrészekből is ki tudják ütni a hibaüzenetet és jónak fogja mutatnia telefon. A 75%-os akksit kiütik és új gyárinak látja a teló.... szóval ha szétszeded és megnézed akkor is étverhetnek.
Az olyan iPhoneokat amiben a FaceID vagy a TouchID nem működik azt messziről kerüld el, az tutira szakszerütlenül volt javítva, vagy több darabból pakolták össze.
Én most kerestem rá erre a kérdésre, mert kivételesen GSM boltban vettem használtat. Se gyári töltő, se doboz- ami azt sejtetheti, hogy akár lopott is lehet. De akkor felmerül a kérdés, hogy hogy működhetnek ezek a boltok? ÉS rengeteg van csak Budapesten, hát még országszerte és igénybe veszik az emberek kényszerűségből. Azt a 2022-es évjáratú telefont, amit most vettem, újonnan 100e-ért vehettem volna meg. Így "csak" 65e Ft volt. Ezt is sokallom, de tevaly és azelőtt is vettem egy-egy olcsóbb készüléket boltban (XIAOMI REDMI), ám csak a küszködés volt velük. Lassúak. Gondoltam, veszek egy normálisat egyszer az életben. Hátha nem járom meg vele.
Három hónap garanciát adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!